Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa'nın mahalli ses sanatçısı Abdullah Uyanık, mezarı başında anıldı.

13.07.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın mahalli ses sanatçısı Abdullah Uyanık, mezarı başında anıldı.

Harran Kapı Aile Mezarlığı'nda düzenlenen törende, ölümünün 8. yıl dönümünde Uyanık için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törenin ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, yaptı konuşmada, Urfa çok değerli bir insanı kaybettiğini belirterek, "Abdullah Uyanık ağabeyimiz, bundan 8 yıl önce hakkın rahmetine kavuştu, mekanı cennet olsun diyoruz. Biz de kendisini 8. yılında anıyoruz, Şanlıurfa müziğini ve makamını en iyi şekilde icra eden kişi olarak bilinir. Dolayısıyla bu denli Urfa müziğine katkısı olan, Urfa sanatına katkısı olan bir insanı da anmadan geçmek mümkün değil. Şunu da ifade etmek gerekiyor, bu tarz sanatçılarımızı hayatta iken kıymetini bilmemiz gerekiyor" dedi.

Birecik'te spor kompleksi yapılacak

Şanlıurfa Büyüşehir Belediyesi tarafından Birecik ilçesinde spor kompleksi ile semt pazarı yapılacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkan Nihat Çiftçi'nin katılımıyla Birecik'te 16 Temmuz Cumartesi günü temel atım töreni düzenlenecek.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan koruyup sportif aktivitelere yönlendirmek için spor kompleksi yapıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" 2 bin 100 metrekarelik bir alan üzerinde futbol ve basketbol sahası olacak şekilde yapılması planlanan spor kompleksinin kısa bir sürede tamamlanarak gençlerin hizmetine sunulması hedefleniyor. Öte yandan bin 590 metrekarelik bir arazi üzerinde kurulması planlanan semt pazarı, inşaat çalışmalarının tamamlanması ile yeni alan ilçe halkının hizmetine sunulacak. Projelerin temel atma töreni ise 16 Temmuz Cumartesi günü küçük sanayi sitesinin karşısındaki alanda saat 15.00'de Başkanı Çiftçi'nin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement