Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Siverek ilçesinde elektrik kesintileri nedeniyle ürün kaybı yaşayan çiftçiler, sorunlarına çözüm istiyor.

16.08.2016 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siverek ilçesinde elektrik kesintileri nedeniyle ürün kaybı yaşayan çiftçiler, sorunlarına çözüm istiyor.

İlçeye yakalaşık 40 kilometre uzaklıktaki Üçkuyu Mahallesi'nde 100 dönümlük bir alanda domates yetiştiren Mehmet Gülalan, elektrik kesintileri nedeniyle verimde ciddi kayıplar yaşadığını söyledi.

Daha önce mevsimlik işçi olarak başka illerde çalıştığını, imkanların gelişmesiyle artık tarlasında çalıştığını belirten Gülalan, "Daha önce çocuklarımla birlikte tarım işçisi olarak ilçe dışına çıkıp üç dört ay evimize gelemiyorduk. Kendi imkanlarımla tarlama sondaj kuyusu açtım 100 dönümlük tarlama domates ektim. Yılda ortalama 500 ton domates elde ediyorum. En büyük sorunumuz elektrik kesintileri günde bazen 6 saat kesinti oluyor sulama yapmadığımız için domatesler gelişmiyor dalında bozuluyor. Elektrik kesintisi olmazsa gayet iyi idare ediyoruz domatesin kilosunu tarlada bir liraya satıyoruz. Tek derdimiz elektrik kesintileri." şeklinde konuştu.

Siverek'te kadın kursiyerlere kreş hizmeti

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kurslara katılan kadınların çocuklarına kreş hizmeti sunuluyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Şükran Kongül, yaptığı açıklamada, kadınların el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüklerini söyledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezinin desteğiyle kadınlara yönelik çeşitli kurslar düzenlediklerini hatırlatan Kongül, "Kurslara katılan kadınların 5-15 yaş arası çocukları için Ku'ran kursumuz mevcut. Ayrıca, kursiyer bayanlarımız için çocuk kreşini hizmete açtık. Kadınlarımıza kursların yanı sıra özellikle kanser hastalığında erken teşhisin önemi amacıyla kanser araştırma merkeziyle iş birliğiyle 300 kadını sağlık taramasından geçirdik. Belediye olarak kadınlarımızın kültürel gelişiminin yanı sıra meslek sahibi olmalarına da ayrı bir önem veriyoruz. " dedi.

Siverek doğalgaz hattı çalışmaları

Siverek ilçesinde yıl sonuna kadar 40 kilometre yeni doğal gaz hattı döşeneceği bildirildi.

AKS Doğal Gaz Dağıtım Şirketi sorumlusu Mehmet Bayhan, doğalgaz çalışmalarının bir çok mahallede devam ettiğini belirtti.

Bayhan, "Belediyemizin desteğiyle çalışmalarımız devam ediyor. Geçmişte ilçede 50 kilometre doğalgaz hattı döşenmiş bu yıl 40 kilometre tamamlayarak 90 kilometreye tamamlanmış olacak." dedi.

Belediye Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan da, ana caddelerde alt yapı çalışmalarını tamamlayarak, üst yapı çalışmalarını bitirme noktasına geldiklerini söyledi

Çalışmaların hızlı yürütüldüğünü belirten Özdoğan, "AKS firması bu yıl 25 kilometre doğalgaz hattı döşemeyi planlıyordu. Belediye olarak caddelerimizin bir daha kazılmaması için çalışmalarına destek vererek, rakamı 40 kilometreye çıkardık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement