Şanlıurfa - Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam Bizi Kardeş Yaptı, Aramızdaki Irk Farkı Kalktı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa - Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam Bizi Kardeş Yaptı, Aramızdaki Irk Farkı Kalktı

Şanlıurfa - Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam Bizi Kardeş Yaptı, Aramızdaki Irk Farkı Kalktı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam bizi kardeş yaptı, aramızdaki ırk farkı kalktı (2)GÖRMEZ: MAZLUMLARIN YARASINI SARARKEN, KENDİ EVİMİZDE SIKINTILAR BAŞLADIŞanlıurfa'ya bölge illerinden gelen 500 civarındaki kadın Kur'an Kursu öğreticilerin katıldığı 'Kuran Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı'na eşi Hatice Kübra Görmez ile birlikte katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bölgede yaşanan terör olaylarını eleştirdi.

11.03.2016 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam bizi kardeş yaptı, aramızdaki ırk farkı kalktı (2)

GÖRMEZ: MAZLUMLARIN YARASINI SARARKEN, KENDİ EVİMİZDE SIKINTILAR BAŞLADI

Şanlıurfa'ya bölge illerinden gelen 500 civarındaki kadın Kur'an Kursu öğreticilerin katıldığı 'Kuran Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı'na eşi Hatice Kübra Görmez ile birlikte katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bölgede yaşanan terör olaylarını eleştirdi.

Türkiye'nin ve dünyanın zor süreçlerden geçtiğini ve mazlumların yaralarını sarmaya çalışırken, içeride sıkıntılar yaşanmaya başladığını ifade eden Görmez şöyle dedi:

"Son aylarda Güneydoğudaki Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Dargeçit, İdil, Silvan ve Sur'da milletimizin her ferdini kalben yaralayan acılar yaşadık. Nice evlatlarımızı şehit verdik. Nice hanelerimize tecavüz edildi. Nice evler yıkıldı ve nice insanlar kendi evlerini terk etmek zorunda kaldılar. Bunun için bölgelerde görev yapan arkadaşlarımızla istişare toplantıları başlattık."

İstişare toplantısına katılan kadın öğreticilerin geçmiş 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutlayan Mehmet Görmez, "Eğer biz sevgili Peygamberimizin kadın konusunda insanlığa bıraktığı o yüce değerlere, hayatı boyunca mücadele ettiği o i ideolojiyi bir tarafa bırakır ilahi rabbimizin mesajları ile doğru ilişki kurabilseydik hala bizim toplumumuzda kadına karşı şiddet diye bir şey olmazdı. Aile içi şiddet diye bir şey olmazdı. Kadının kadın olduğu için aşağılayan cahiliye ideolojileri hala aramızda dolaşmazdı" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa - Diyanet İşleri Başkanı Görmez: İslam Bizi Kardeş Yaptı, Aramızdaki Irk Farkı Kalktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement