Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Barış Çağrısı

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu\'ndan Barış Çağrısı

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan barış çağrısı Şanlıurfa'da, bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri oturma eylemi yaparak barış çağrısında bulundu.

01.09.2015 20:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan barış çağrısı

Şanlıurfa'da, bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri oturma eylemi yaparak barış çağrısında bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle toplanarak Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırladıkları 'Urfa barış istiyor' yazılı pankart eşliğinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne yürüdü. Aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın da bulunduğu grubun slogan atmadan yürüyüşüne izin veren polis, güzergah boyunca özel hareket polislerinin de bulunduğu zırhlı araçlarla güvenlik önlemi aldı. İş merkezi önüne gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Atilla Yazar, bölgede yaşanan bu savaşın durdurulmasını istedi. Yazar, şunları söyledi:

"Biz insan hakları savunucuları olarak, yaşadığımız ülkede insan hakları evrensel bildirgesinin tüm ilkelerinin hakim olmasını istiyoruz. En kötü barışın en haklı savaştan daha değerli olduğuna inanıyoruz. Savaşlar yıkım, ölüm demektir. Asker, polis ve gerilla annelerine sesleniyoruz. Gelin hep birlikte el ele verip bu savaşı durdurun. 'Yarın değil bugün, birazdan değil, hemen şimdi' sloganıyla barış istiyoruz."

Açıklamanın ardından grup, bir süre oturma eylemini yaptıktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement