Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Açıklaması

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Polisler 5 yıldızlı damda yatıyor" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

28.08.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Polisler 5 yıldızlı damda yatıyor" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu haberin algı oluşturmaya yönelik, maksatlı ve yalan bilgilerden oluştuğu ifade edildi.

Haberde bahsi geçen ve daha önceleri Kız Meslek Lisesi olarak kullanılan binanın tuvalet olmadığı, 5 ay önce İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edildiği ve binanın çevik kuvvet grup amirliği ve misafirhane olarak kullanılması amacıyla tadilat çalışmaları başlatıldığı belirtildi.

Haberin içeriğinde yer alan fotoğrafları çekilen binanın damında kurulu yatakların, bölgenin kültürüne uygun olarak tadilat çalışmaları nedeniyle çalışan işçiler tarafından kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu bina teslim alındığı tarihten itibaren gerektiğinde il merkezinden görevlendirilen personelin zaman zaman konuşlandırılması amacıyla kullanılmaktadır. Ceylanpınar İlçesi, yakın zamanda evlerinde uyurken kahpece şehit edilen iki personelimizin görev yaptığı sınır ilçemizdir. Terör örgütlerinin eylemlerinin arttığı ve güvenlik risklerinin yüksek olduğu bir bölgede, görevli personelimizin konuşlandığı yerin fotoğraflarını yayımlayarak ve 'açık hedef halindeler' ifadelerini kullanarak, terör örgütlerinin hedefi haline getiren bu hastalıklı zihniyeti kamuoyunun takdirlerine sunarız."

"Doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır"

Bölgenin gerçeklerinden ve şartlarından habersiz oturdukları yerde, devlet ile emniyet teşkilatını yıpratmak ve itibarsızlaştırmak amacıyla bir süredir malum yapıya ait basın yayın organlarının arayış içerisinde oldukları açıkça görüldüğü belirtilen açıklamada, "Bu durum 'Fetullahçı Terör Örgütü' ile mücadelede doğru yolda olduğumuzun en büyük kanıtıdır" ifadeleri kullanıldı.

Devletin, Şanlıurfa il merkezine geçici görevle gelen personele beş yıldızlı otellerde konaklama imkanı sağladığı gibi Ceylanpınar ilçesinde de beş yıldızlı otel açılması durumunda aynı imkanı sağlanacak güçte olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde yaşanan Plaka Tanıma Sistemi'nin ihaneti sorumluları meslekten ihraç edilmiş olup, adli yönden süreç devam etmektedir. Teşkilatımızın kılcallarına sızmış bu ihanet şebekesi ile işbirliği içerisinde olan ve teşkilatımızda diğer şubelerde çalışan personelle ilgili de gerekli tespitler yapılmış, konu hakkında ilgili yerlere gerekli suç duyurusu yapılacaktır. Haberlerin içeriğinde yayınlanan fotoğraf ve bilgileri ilgili medya kuruluşlarına ulaştıranların tespiti amacıyla adli idari süreç başlatılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement