Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB İçin İzin Alındı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB İçin İzin Alındı

Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB İçin İzin Alındı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Gıda İhtisas OSB için izin alındığını söyledi.

15.02.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Gıda İhtisas OSB çalışmalarında gelinen son aşamalar hakkında açıklama yapan ŞUTSO Başkan Ertekin, kurulacak olan sanayinin dünyanın en önemli gıda merkezlerinden biri olacağını ve Urfa'ya büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin Şanlıurfa'ya kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB çalışmalarında gelinen son aşamalar hakkında bir açıklama yaptı.

Başkan Ertekin yaptığı açıklamada Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulum izninin alındığı müjdesini verdi.

Başkan Ertekin açıklamasına şöyle devam etti: "İlimiz bir tarım kenti, dolayısıyla gıda ürünleri için hammadde üreticisi konumundayız. İlimizde üretilen buğday fıstık, mısır, Urfa yağı ve peyniri gibi birçok ürün ve ileride ürettirmeyi düşündüğümüz sebze ve meyveler Şanlıurfa'da işlenmediğinden ilimiz ekonomisine katkı sağlayamıyor. Gıda üretimi yapan firmalarımız için daha uygun ortamlarda, suyu ucuza kullanabilecekleri ve aynı zamanda tarlalara yakın. Üniversiteye yakın ve onunla işbirliği halinde bir gıda üssü kurmak istiyoruz. İnşallah burası dünyanın en önemli gıda merkezlerinden birisi olacaktır. Bu düşüncemiz çerçevesinde Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulumunu valiliğimiz başkanlığında başlattık. Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için daha önceki başvurular kabul edilmemişti. Bu onayın alınmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik çok büyük destek verdi. Milletvekillerimize, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin Küçük'e, Vali Yardımcımız Sayın Uğur Sezer'e teşekkür ederiz. Karacadağ Kalkınma Ajansı ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın özverili çalışmaları, ısrarcı takipleri ve başlarken Şanlıurfa Organize Sanayi İş Adamları Derneği'nin (ŞOSİAD) katkısıyla inşallah şehrimiz için çok önemli bir adım atıldı. Sonuç olarak ilimize ekonomik katkı, iş ve istihdam sağlayacak olan Gıda Organize Sanayi Bölgesi için kurulum iznini almış bulunmaktayız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yerin alınmasından sonra alt yapı çalışmalarına başlanacak, çalışmalarının tamamlanmasıyla gıda üreticilerine yer tahsisine başlanacak. İnşallah tarımın yanı sıra sanayi şehri de oluyoruz, ilimize hayırlı olsun."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB İçin İzin Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement