'Şanlıurfa'mızı Korumaya Ahd Ettik' - Son Dakika
Güncel

'Şanlıurfa'mızı Korumaya Ahd Ettik'

\'Şanlıurfa\'mızı Korumaya Ahd Ettik\'

Vali Küçük, önceki gün PKK'lının öldürülmesiyle ilgili, "Şanlıurfa'mızı korumaya ahd ettik ve bu tür olaylardan uzak durması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

12.05.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valiliği tarafından Urfa'nın güvercinleri ile ilgili bir yarışma düzenlenecek. Vali İzzettin Küçük, konuyla ilgili valilikte bir basın açıklaması düzenledi. Vali İzzettin Küçük, "Şanlıurfa ilimiz bölgeye ait en büyük güvercin çeşitliliğine sahip illerden biridir. Şebap kategorisinde kül renk, miski, çakmaklı, siyah ve beyaz, Halis kategorisinde de aynalı, şami, alaca bağdadi, ispir ve kara nakışlı kuş türleri yarışacaktır. Şebap cins başvuru türü 28 Mayıs saat 10.00'da, halis cin başvuru tarihi ise 29 Mayıs saat 10.00'dadır. Gümrük Hanı'nda yapılacak yarışmalarda sonuç bildirimi ve ödül töreni de 29 Mayıs saat 17.00'de yapılacak. Birincilere cumhuriyet altını ve kupa, ikincilere yarım altın ve kupa, üçüncülere de çeyrek altın ve kupa verilecektir"dedi. Vali Küçük'ün Güvercin Yarışması konusunda düzenlediği basın toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de katıldı.

KÜÇÜK: GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Vali İzzettin Küçük önceki gün öldürülen "Heroko"l kod isimli PKK'lının öldürülmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini açıkladı. Vali Küçük, "Dünkü olayla ilgili soruşturma sürüyor. Eylem için nereye gidiyorlar o soruşturma devam ediyor. Bir yaralı var elimizde. Aktütün Karakolu'nun baskınında organizasyon içerisinde olmuş ölen olan kişi. Ben güvenlik güçlerine çok teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mızı korumaya ahd ettik ve bu tür olaylardan uzak durması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu olayda bunun bir göstergesidir. Detayları adli süreç devam ediyor nedir, nereye gidiyor ve nasıl oluyor onları şu anda ben de bilmiyorum. Eğer geçseydiler eylem nerede olacaktı bunun araştırması yapılıyor. Silahlar, el bombaları ve benzeri bombalar var elimizde bir yaralı var ve tahkikat devam ediyor. Şanlıurfa'da mı yoksa başka bir şehirde mi eylem yapacaklardı konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kentte aldığımız tedbirler devam ediyor. Ama bu kişiler Şanlıurfa ile ilgili kişiler değildi. Başka yerden geliyordu bağlantıları konusunda araştırma yapılıyor. Olayla ilgili şu ana kadar herhangi bir operasyon yok" diye konuştu.

'ŞANLIURFA'MIZ BİR KAZAYA UĞRAMAYACAKTIR'
Kent genelinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığını belirten Küçük, "Güvenlik önlemlerinde ekstranın ekstrası var bazılarını söyleyebilirim ama bazılarını söyleyemem. Alışveriş merkezleri ile toplu olan yerlerde çok sayıda sivil polislerimiz görev yapıyor. AVM'lerde umduğunuzdan çok sivil polis var ve özellikle kalabalık ortamlarda güvenlik önlemleri en üst seviyede. Arka mahallelerimizde istihbarat birimlerimiz çalışma içerisindedir. Dünkü hadise zaten tesadüf bir olay değildir. Yoldan geçiyordu baktık teröristmiş değil bir istihbarat sonucu olan bir şeydir. İstihbarat faaliyetlerimiz çok derin ve güçlüdür. Ama yol kontrolleri çok sıkıdır. Şehrin giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri en üst seviyededir. Şehrin ana arterleri ve kalabalık yerlerde çok sayıda sivil polis görev yapıyor. Vatandaşlarımız müsterih olsun Şanlıurfalılar gönül rahatlığıyla yaşamlarına lütfen devam etsin. Biz aldığımız tedbirlerle Şanlıurfa'mız herhangi bir kazaya uğramayacaktır" şeklinde konuştu. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Şanlıurfa'mızı Korumaya Ahd Ettik' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement