Şanlıurfa'nın Geleneksel Düğünleri Canlandırıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Şanlıurfa'nın Geleneksel Düğünleri Canlandırıldı

Şanlıurfa'da bir otel işletmesi tarafından düzenlenen "düğün fuarı" kapsamında kentin geleneksel düğün törenleri canlandırıldı.

22.04.2016 21:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bir otel işletmesi tarafından düzenlenen "düğün fuarı" kapsamında kentin geleneksel düğün törenleri canlandırıldı.

Otel yöneticileri, fuara dikkat çekmek ve kentin geleneksel düğünlerindeki örf ve adetleri yansıtmak adına temsili düğün töreni yaptı.

Demokrasi Caddesi'nde bulunan bir konukevi gelin evi yapıldı, damat ve gelin buradan yöresel olarak süslenen faytona bindirildi. Daha sonra çeyiz eşeğe yüklendi, gelinin yakınlarıysa "vosvos" olarak bilinen klasik otomobillere binerek davul zurna eşliğinde düğün yerine doğru hareket etti.

Yol boyunca vatandaşlar tarafından alkışlanan konvoydakiler, sık sık durdurularak davul zurna eşliğinde vatandaşlarla halay çekti.

Bu arada bazı vatandaşların da düğün konvoyuyla fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. Yaklaşık 3 kilometrenin ardından konvoy fuarın düzenlendiği otele geldi. Burada damat gelini indirerek alana getirdi ve fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Fuar sorumlusu Sibel Karse, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Urfa düğün kültürü"nü tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Eski düğünlerin yok denecek kadar az yapıldığına dikkat çeken Karse, şunları kaydetti:

"İnsanlar canlandırmayı çok beğendi. Eminim bu konvoyu gören birçok genç kendi düğününü gelenek ve göreneklerine uygun yapmayı planlamıştır. Şanlıurfa'da ilk defa düğün fuarı açılıyor. Biz de ilk defa düzenlenen bu fuarın unutulmaz olması için çalışıyoruz. 22 firmayla açılan fuarımız 3 gün boyunca ziyaretçilerini bekleyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şanlıurfa'nın Geleneksel Düğünleri Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement