Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Balıklıgöl'de bekleyen koşucular Startın verilmesi ve koşucuların koşması Koşucuların start verilen yere varması Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü Etkinlikler kapsamında "11 Kilometre Kurtuluş Koşusu" yapıldı Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen "11 Kilometre Kurtuluş Koşusu"na 16 ilden 683 sporcu ve vatandaş katıldı.

10.04.2016 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Balıklıgöl'de bekleyen koşucular

Startın verilmesi ve koşucuların koşması

Koşucuların start verilen yere varması

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 96. yıl dönümü

Etkinlikler kapsamında "11 Kilometre Kurtuluş Koşusu" yapıldı

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen "11 Kilometre Kurtuluş Koşusu"na 16 ilden 683 sporcu ve vatandaş katıldı.

Balıklıgöl Platosunda Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin start vermesiyle başlayan koşuda, katılımcılar Atatürk Caddesi'nden geçerek Topçu Meydanı, Millet Hanı Caddesi ve Urfa Kalesi eteklerinden geçerek başlangıç noktasına döndü.

Koşuda genel klasmanda Resul Çelik 35.40'lık dereceyle birinci, Veysi Aslan 36.28'lik dereceyle ikinci, Hasan Turgut ise 36.55'lik dereceyle üçüncü oldu. Koşuda dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve para ödülü verildi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, 96 yıl önce canlarıyla mücadele eden atalarının gençlere büyük bir miras bıraktığını söyledi.

Kentin "Şanlı" unvanının zor şartlar altında alındığını vurgulayan Acar, "Bizler tarih boyunca hiçbir milletin egemenliğini kabul etmedik. Şimdi de bazı dış güçler cennet yurdumun üzerinde kirli oyunlar oynamaya çalışıyor. Hazreti İbrahim'in torunları olan bizler nasıl 96 yıl önce böyle bir egemenliği kabul etmediysek şimdi de asla kabul etmeyeceğiz." diye konuştu.

Programda daha sonra Aydın, Çorum, Bursa, Diyarbakır ve Silifke halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Şanlıurfa\'nın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'nın Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement