Şanlıurfa Piazza'da Streetball Turnuvası Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa Piazza'da Streetball Turnuvası Başlıyor

Şanlıurfa Piazza\'da Streetball Turnuvası Başlıyor

Alışverişin yanı sıra eğlence ve yaşam merkezi arayanların da buluşma noktası olan Şanlıurfa Piazza’da, Streetball Basket Turnuvası başlıyor.

17.09.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alışverişin yanı sıra eğlence ve yaşam merkezi arayanların da buluşma noktası olan Şanlıurfa Piazza'da, Streetball Basket Turnuvası başlıyor.

Piazza, bu kez Streetball Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor. 5 oyuncudan oluşan takımlar halinde oynanan ve sokak basketbolu olarak da adlandırılan Streetball, eğlence, yetenek ve şovu bir arada barındıran kuralsız bir oyun olarak geniş kitleler tarafından seviliyor.

Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Efor Spor Okulları'nın işbirliğiyle düzenlenen Streetball Basket Turnuvası AVM'nin açık otoparkında, 19-20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak. 5 kategoride gerçekleştirilen turnuvaya başvuru formları AVM'nin girişindeki danışmadan temin edilebilecek. Turnuva sonunda kazananlara sürpriz çeşitli ödüller verilecek.

STREETBALL NEDİR?

Streetball, biri yedek, üçü sahada toplam dörder oyuncudan oluşan takımlar arasında açık havada oynanıyor. FIBA tarafından FIBA 3x3 adıyla resmiyet kazandırılan oyun, basketbol sahasının yarısında ve tek potada oynanıyor. 5'er dakikalık iki periyottan oluşan oyunda, 33 skoruna ulaşan takım maçı kazanıyor. Eğer 10 dakika sonunda 33'e ulaşan olmazsa daha fazla sayı atan takım maçı kazanıyor. Normal süre sonunda takımlar arasında eşitlik olursa 2 dakikalık uzatma periyodu oynanıyor. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa Piazza'da Streetball Turnuvası Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement