Şanlıurfa Platformu: Göbeklitepe'ye Neden Sahip Çıkılmıyor? - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Platformu: Göbeklitepe'ye Neden Sahip Çıkılmıyor?

Şanlıurfa Platformu: Göbeklitepe\'ye Neden Sahip Çıkılmıyor?

Şanlıurfa Platformu Ankara İl Temsilcisi Abdullah Cengiz Göbeklitepe'nin Urfa için önemine değinerek buraya sahip çıkılması için çağrı yaptı.

21.08.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Platformu'nun Ankara İl Temsilcisi Abdullah Cengiz Göbeklitepe ile ilgili bir açıklama yaptı. Göbeklitepe'nin Urfa için çok önemli bir konumda olduğunu dile getiren Cengiz Göbeklitepe'ye herkesin sahip çıkmasını istedi. Cengiz açıklamasında, "Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan Göbeklitepe 11bin yıllık tarihi ile tüm dünyanın dikkatini çekmiştir.

Göbeklitepe'de, günümüze kadar bu taşların korunmuş olması, insanlık tarihi açısından büyük bir keşiftir. 11bin yıl öncesinden günümüze ilettiği kapsamlı bilgi hazinesi ile geçmişimizin önemli bir zaman dilimi ve bulunduğu toprakların insanlarını etkileyen, haklı olarak gururlandıran eşsiz bir değerdir.

GÖBEKLİTEPE'YE NEDEN SAHİP ÇIKILMIYOR

Ortaya çıkmasıyla dünyada ses getiren Göbeklitepe'nin ne bir ulaşımı, ne de oraya giden ziyaretçilerin kalacakları, yiyip içecekleri bir sosyal tesis bulunmaktadır. Hatta orada tuvalet ihtiyacını giderecek bir yer yoktur. Peyzajının da yapılması orayı daha cazip hale getirecektir. Daha kazı tamamlanmadı bu nedenle bu işler gecikmiştir denilebilir. Biz bunu mazeret olarak kabul etmiyoruz. Göbeklitepe Gaziantep sınırları içerisinde olsaydı bu eser bulunur bulunmaz yukarıda saydıklarımız hemen gerçekleşirdi.

Hem Urfa hem de Türkiye ekonomisine büyük katkıda bulunacak bu eser, dünya mirası listesine girecek, insanlığa hizmet edecektir. Sorumluluk bilincinde bir STK olan Şanlıurfa Platformu ilgililere sesleniyor; lütfen göbeklitepe'ye sahip çıkalım" dedi.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Platformu: Göbeklitepe'ye Neden Sahip Çıkılmıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement