Şanlıurfa Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gözyaşlarıyla Uğurlandı 3- - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gözyaşlarıyla Uğurlandı 3-

Şanlıurfa Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gözyaşlarıyla Uğurlandı 3-

Şehit polis Abdulkadir Oğuz gözyaşlarıyla uğurlandı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde alışveriş için gittiği iş merkezinden çıktığı sırada teröristlerin saldırısına uğrayarak ağar yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat polis memuru Abdulkadir Oğuz, memleketi Şanlıurfa'da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

09.02.2016 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polis Abdulkadir Oğuz gözyaşlarıyla uğurlandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde alışveriş için gittiği iş merkezinden çıktığı sırada teröristlerin saldırısına uğrayarak ağar yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat polis memuru Abdulkadir Oğuz, memleketi Şanlıurfa'da gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.

3 yıllık polis memuru 26 yaşındaki bekar Abdulkadir Oğuz, 10 gün yıllık iznini memleketi Şanlıurfa'da geçirdikten sonra pazar günü görev yeri olan Yüksekova'ya gitti. Giderken, banka kredisiyle satın aldığı otomobili babasına bırakan polis memuru Abdulkadir Oğuz, dün akşam saatlerinde kız arkadaşıyla sivil kıyafetle alışveriş yaptığı Yüksekova'da silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Oğuz, götürüldüğü hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit olduğu haberi Şanlıurfa'daki yakınlarını yasa boğan Abdulkadir Oğuz'un naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda yapılan törenin ardından askeri kargo uçağıyla memleketine getirildi. Havaalanında ambulansla konulan şehidin naaşı Haleplibahçe Mahallesi'ndeki Türk bayrağı asılan 2 katlı evinin önüne son kez getirildi ve burada yakınları ile komşularından helallik istendi. Bu sırada şehit polisin babası Şevket, annesi Hatice ile 6 kız ve 1 erkek kardeşi gözyaşı döktü. Cenaze aracının bir süre beklediği evin önünde şehidin kız kardeşleri giydikleri polis üniforması ve başlarına taktıkları polisin şapkası ile 'Rabbim çok şükür kardeşim şehit oldu, en güzel mertebeye erdi' diyerek uzun süre ağladı.

Bir süre baba ocağında bekletilen şehidin naaşının bulunduğu ambulans daha sonra kentin simgesi olan Balıklıgöl platosundaki Dergah Camisi'ne getirildi.

TABUTA KAPANIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Camiye getirilen şehit özel harekatçının Türk bayrağına sarılı tabutuna kapanan yakınları da uzun süre gözyaşı döktü. Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze öncesi tabuta kapanan şehit özel harekatçının kız kardeşleri, "Kahramanımızı bizden aldılar" dedi. Teröre lanet okuyan şehidin kız kardeşlerini törene katılan yakınları ve polisler teselli etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN GÖNDERDİĞİ ÇELENK YERE ATILDI

Şehit polis Abdulkadir Oğuz'un cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına gönderilen çelenk ise Oğuz ailesinin yakını olduğu söylenen bir kişi tarafından, "Bunlar teröristlerle işbirliği yapıyorlar, çelengi lazım değil" denilerek yere atıldı. Görevliler, çelengi atıldığı yerden kaldırılıp yerine konuldu.

İkindi namazının ardından şehit polis için İl Müftüsü İhsan Açık'ın kaldırdığı cenaze namazına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, bürokratlar, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazının kılınarak helallik istendiği sırada şehidin ismi öğrenilemeyen kardeşinin 'Kardeşimin borç aldığı kimse varsa bize söylesin' demesi törene katılanlar ile namazı kıldıran Müftü Açık'ı gözyaşına boğdu.

SLOGANLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit özel harekatçı Abdulkadir Oğuz'un, Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze namazının kılınmasının ardından polis mangası tarafından cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada ellerinde Türk bayraklarıyla tabutun peşinden yürüyen kalabalık ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Şehit polis memuru, daha sonra götürüldüğü Bediüzzaman Mezarlığı'ndaki aile mezarlığına defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gözyaşlarıyla Uğurlandı 3- - Son Dakika


Advertisement