Şanlıurfa-Suriye'de Peş Peşe Açılan Ateş, Ceylanpınar'da Tedirginliğe Yol Açtı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa-Suriye'de Peş Peşe Açılan Ateş, Ceylanpınar'da Tedirginliğe Yol Açtı

Şanlıurfa-Suriye\'de Peş Peşe Açılan Ateş, Ceylanpınar\'da Tedirginliğe Yol Açtı

Suriye'de peş peşe açılan ateş, Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açtıSURİYE'nin PYD denetimindeki Rasulayn kentinde gece, peş peşe havaya ateş açıldı.

13.08.2016 00:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de peş peşe açılan ateş, Ceylanpınar'da tedirginliğe yol açtı

SURİYE'nin PYD denetimindeki Rasulayn kentinde gece, peş peşe havaya ateş açıldı. Suriye tarafından ateşlenen ve zaman zaman izli mermilerin de kullanıldığı silahların sesleri Rasulayn'a komşu Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde tedirginliğe yol açtı. Sınırda konuşlu askerlerin de misilleme amaçlı havaya uyarı ateşi açtığı ve Ceylanpınar'da tedirginliğe neden olan silah seslerinin Suriye'nin Menbiç kentinin IŞİD'den arındırılmasının sevinci amacıyla sıkıldığı anlaşıldı.

Daha önce Suriye tarafından ateşlenen top, havan ve silahlara ait mermilerin sınırı aşmasıyla 5 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde saat 21.00'den itibaren peş peşe silah sesleri duyulmaya başladı. Sesler üzerine dışarı çıkanlar, silahların komşu kent olan ve terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD denetimindeki Rasulayn'dan ateşlendiğini gördü. Zaman zaman izli mermiler de havada görülürken, vatandaşlar bu mermilerin sınırı aşmasından endişe duyarak durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Yaşananlar üzerine ilçede güvenlik önlemleri artırılırken, sınırda önlem alan askerler de misilleme olarak havaya uyarı ateşi açtı. Bir süre sonra ilçede tedirginliğe neden olan Rasulayn'daki silah seslerinin PYD'nin de dahil olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin Halep'in Menbiç ilçesini IŞİD'den temizlediğini duyurması nedeniyle yapılan sevinç gösterisinden kaynaklandığı anlaşıldı.

Rasulayn'da kutlama gece geç saatlere kadar sürerken, güvenlik güçleri vatandaşları önlemlerini artırdığı sınıra yaklaşmaması konusunda uyardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa-Suriye'de Peş Peşe Açılan Ateş, Ceylanpınar'da Tedirginliğe Yol Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement