Şanlıurfa Valisi, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valisi, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Çalışmaları İnceledi

Şanlıurfa Valisi, Süleyman Şah Türbesi\'ndeki Çalışmaları İnceledi

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbe inşaatında inceleme yaptı.

08.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbe inşaatında inceleme yaptı.

Vali İzzettin Küçük beraberinde 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt ve Birecik Kaymakamı Deniz Zeyrek ile birlikte, Birecik'in Eşmeler Mahallesi'nin karşısındaki Suriye'nin Eşme Köyü'nde süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Sınırı geçerek türbe alanına geçen Küçük, çalışmaları inceledi ve gelinen aşamaya ilişkin bilgi aldı.

Türbe inşaatının bitme aşamasına geldiğini anlatan Vali Küçük, kısa süre içerisinde Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının buraya naklinin gerçekleştirileceğini belirterek şöyle konuştu:

"20-21 Şubat gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri çok başarılı bir operasyonla Süleyman Şah hazretlerinin sandukasını ve müştemilatını buraya getirdi. Suriye Eşmesinde hummalı bir çalışma var. İnşallah birkaç gün içinde bitecek ve ziyaretçilere açılacak. Köyümüzü de ziyaret ettik. Köyde büyük bir memnuniyet var. Büyük bir zatın bu topraklara gelmesi gurur vericidir. Süleyman Şah'ı kendi ataları olarak görüyorlar. Devletimiz de bu bölgede hummalı bir çalışma içinde. Köyün ve çevresinin bütün ihtiyaçları kurumlarımız tarafından gideriliyor. Köyümüze, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. İnşallah birkaç gün içinde türbe ziyarete açılmış olacaktır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valisi, Süleyman Şah Türbesi'ndeki Çalışmaları İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement