Şanlıurfa Valisi: Suriye Sınırında Fiziki Sistem Güçlendirilecek - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Valisi: Suriye Sınırında Fiziki Sistem Güçlendirilecek

Şanlıurfa Valisi: Suriye Sınırında Fiziki Sistem Güçlendirilecek

Şanlıurfa Valisi Küçük, Özel Güvenlik Bölgesi uygulamasının yararlı olduğunu ve sınırda fiziki sistemin güçlendirileceğini söyledi.

11.08.2015 15:00  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Valisi: Suriye sınırında fiziki sistem güçlendirilecek

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye sınırındaki 3 bölgede sürdürülen Özel Güvenlik Bölgesi uygulamasının yararlı olduğunu ve sınırda fiziki sistemin güçlendirileceğini söyledi.

Vali İzzettin Küçük, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Şanlıurfa ofisinin tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Vali Küçük, sınır hattında 3 bölgede sürdürülen Özel Güvenlik Bölgesi uygulamasının kaçakçılara yönelik alınmış tedbir olduğunu ifade etti. Hassas olarak belirlenen noktalara sınır güvenlik sisteminin kurulmaya başlandığını dile getiren Vali Küçük şöyle konuştu:

"Özellikle Akçakale bölgesindeki güvenlik bölge tedbiri kaçakçılıkla ilgili alınmış bir tedbirdir. Orada sürekli bir kaçakçılık faaliyetinin artması, yoğunlaşması üzerine alınmış bir tedbirdir. Sınırlarla ilgili de Türk Silahlı Kuvvetleri ciddi şekilde orada görevini yapıyor. Buna ilaveten sınırlarla ilgili fiziki tedbirler alınmaya başladı ve devamı da gelecektir. Suruç'ta ihalesi yapıldı devam ediyor inşaat 1.5 kilometre tel örgü yapılacak. Ceylanpınar ve hassas bütün noktalarda yeniden sınır güvenlik sistemi kurulmaya başladı ve artarak devam edecektir. Sınırlarımızda fiziki sistem çok çok güçlendirilecektir."

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından kent genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını da vurgulayan İzzettin Küçük şöyle devam etti:

"Türkiye çapında bu hususta bir sıkıntı olduğu gözüküyor. Şanlıurfa'da güvenlik güçlerimiz her yönden tedbirlerini almıştır. Gerek arazide, gerek şehirde, gerekse köyde istihbarat olarak önlemler alınmıştır. Meydana gelen menfur iki olay Şanlıurfa'nın doğasından içine çıkmış bir terör olayı değildi. Tamamen dışarıdan kaynaklı bizimle ilgisi olmayan iki tane olaydı. Şanlıurfa çok güvenli bir yerdir. Tekrar ve bunu samimiyetle ifade ediyorum. Bu halka güvence vermek için söylenen sözler değildir. Şanlıurfa'da herhangi bir toplumsal olay, kargaşa ve kaos hiçbir şey yok. Vatandaşlarımızın korkacağı ve tereddüt edeceği hiçbir şey yoktur. Turizm ile ilgili olarak da tedbir alacağız. Özellikle algı yönetimini daha iyi yapmamız gerektiğini düşünüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Valisi: Suriye Sınırında Fiziki Sistem Güçlendirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement