Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı'ndan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı'ndan Elektrik Kesintilerine Tepki

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı\'ndan Elektrik Kesintilerine Tepki

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, çiftçilerin Dicle Elektrik Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) sayaç takma isteğine karşı çıkması üzerine bölgede yaşanan enerji kesintilerine tepki gösterdi.

19.04.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyüpoğlu, çiftçilerin Dicle Elektrik Anonim Şirketi'nin (DEDAŞ) sayaç takma isteğine karşı çıkması üzerine bölgede yaşanan enerji kesintilerine tepki gösterdi.

DEDAŞ'ın elektriği kaçak kullanmakta ısrar eden ve tarımsal sulamada sayaç taktırmayanlara enerji verilmeyeceği duyurusunun ardından tarımsal arazilerde elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Enerji kesintilerine tepki göstererek çiftçilere destek veren Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 13 ilçenin Ziraat Odası Başkanı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

DEDAŞ'ı 'Şanlıurfa'nın başına bela olmak'la suçlayan Eyyüpoğlu, şöyle dedi:

"Özellikle Güneydoğu'da; Mardin ve Diyarbakır'da nasıl PKK bölgenin başına bela olmuşsa, Suriye'nin başına nasıl ki IŞİD bela olmuşsa, Şanlıurfa'daki çiftçilerimizin başına da DEDAŞ bela olmuştur. 'Çiftçilerimize sayaç takın' dediler, çoğunluğu bu karara uydu. Uymayan bazı çiftçilerle birlikte bütün bölgenin elektriklerini kestiler. Siverek, Ceylanpınar, Akçakale'deki grup trafolarda enerji kesintisine gidildi. Bu kesintiler nedeniyle istenilmeyen olaylar dün maalesef çiftçilerimiz tarafından yaşandı. DEDAŞ artık çiftçilerimizi bir hırsız gibi göstermeye başladı. Oysa Şanlıurfa genelinde içme suyu için kuyular bile çalışmıyor."

Çiftçilerin enerji bedelini vermediği için sürekli kamuoyunda hırsız gösterildiğini savunan Eyyüpoğlu, şunları söyledi:

"Çiftçilerimizi hırsız olarak gösteren en büyük hırsız DEDAŞ'tır. Şanlıurfa'nın başına bela olmuştur. Şanlıurfa milletvekilleri kentte verilmesi için Şeref Madalyası'nı sayın Başbakanımızdan istemiştiler. Milletvekillerimizin istediği bu Şeref Madalyası yerine bu şirketin Şanlıurfa'dan gitmesi için uğraşacaktılar. Bu şirketin buradan gitmesi en büyük şeref madalyamız bu olacaktı. Seçimlerden önce milletvekillerimiz bölgede yaşanan bu elektrik sorununu çözmek adına gerekirse DEDAŞ'ın önünde yatacaklarını seçmenlerine vaatlerde bulunmuştular. Bugün ise içme suları bile musluktan akmazken, camilerimizde ezan okunmamaktadır. DEDAŞ'ın bu zulmüne biran önce 'Dur' demeleri gerekmektedir. Bizler bütün oda başkanlarımızla birlikte bir kez daha çiftçilerimizin yanında olduğunu ifade ediyoruz. Bir tek çiftçilerimiz şiddet içerikli eylemlerine katılmıyoruz. Çiftçilerimizin haklarını bizler arıyoruz. Harran'da 130 dönümlük arazi kurudu. Şuanda bölgede bir kuraklık tehlikesi yaşanmaktadır. Bu DEDAŞ aynı zamanda AK Parti'nindi başına bela olmuştur. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir zulümle karşı karşıyayız. Artık bu sorunun çözülmesi için devlet büyüklerimizin bu konuya bir el atmalarını istiyoruz."

- Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı'ndan Elektrik Kesintilerine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Saadettin: Tebrikler sayın başkanım çifçilerimizin yanında olduğunuz için cifcilerimizi yanlız burakmayin 0 0 Yanıtla
  • ferit : helal olsun gercekten tebrik ediyorum insallah bu sorunu cozersiniz herkes rahat eder saygılarımı sunarım 0 0 Yanıtla

Advertisement