Şanlıurfalı 14 Yaşındaki Kız, 8 Ayda Kitap Yazdı - Son Dakika
Kültür Sanat

Şanlıurfalı 14 Yaşındaki Kız, 8 Ayda Kitap Yazdı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kitaptan detaylar 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş'tan detaylar 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş'in konuşması Türkçe öğretmeni ve Karataş'ın kitabının editörü Cengiz Yıldız'ın konuşması Senem'in babası Celal Karataş'ın konuşması Şanlıurfalı 14 yaşındaki kız, 8 ayda kitap yazdı Ramazan Alphan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş, pek çok ailenin kız çocuklarını okula göndermek istemediği Eyyübiye ilçesinde, yazma merakını keşfeden öğretmenleri sayesinde yaklaşık 8 ayda kitap yazdı Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesindeki Ramazan Alphan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş, genellikle kız çocuklarının okula gönderilmediği ilçede önemli bir başarıya imza attı.

11.07.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kitaptan detaylar

7. sınıf öğrencisi Senem Karataş'tan detaylar

7. sınıf öğrencisi Senem Karataş'in konuşması

Türkçe öğretmeni ve Karataş'ın kitabının editörü Cengiz Yıldız'ın konuşması

Senem'in babası Celal Karataş'ın konuşması Şanlıurfalı 14 yaşındaki kız, 8 ayda kitap yazdı

Ramazan Alphan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş, pek çok ailenin kız çocuklarını okula göndermek istemediği Eyyübiye ilçesinde, yazma merakını keşfeden öğretmenleri sayesinde yaklaşık 8 ayda kitap yazdı

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesindeki Ramazan Alphan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Senem Karataş, genellikle kız çocuklarının okula gönderilmediği ilçede önemli bir başarıya imza attı. Karataş, yeteneğine inanan öğretmenleri sayesinde yaklaşık 8 ayda kitap yazdı.

Yazmaya olan merakını keşfeden öğretmenlerinin desteğiyle 2015 -2016 eğitim sezonunun başında "Bir Hikaye Yazdım" adlı kitabını yazmaya başlayan Karataş, kitabını henüz okullar kapanmadan, yaklaşık 8 ayda tamamladı.

Kent merkezinde ulusal çapta birçok yazarın katılımıyla gerçekleştirilen kitap fuarında küçük yazar Karataş da İl Milli Eğitim Müdürülüğü desteğiyle stant açtı.

Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içindeki duyguları kağıda aktarmakta zorlanmadığını söyledi.

Şanlıurfa'da kızların okumasının kolay olmadığını belirten Karataş, kendisinin şanslı kız çocukları arasında bulunduğunu ifade etti.

Kitap yazma sürecine sınıftaki yazma etkinlikleriyle başladığını anlatan Karataş, "Derslerde hep hikaye yazıyordum. Türkçe öğretmenim yeteneğimin farkına vardı. Buraya kadar geleceğimi hayal etmiyordum. En sonunda hikayelerimi topladım. Öğretmenim bir kitap haline geleceğini söyledi. Çok heyecanlıyım çünkü ilk defa böyle bir adım attım. Benim için ufuk olmuş oldu. Geleceği şimdiden görebiliyorum." diye konuştu.

Kitap fuarında yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Karataş, "Diğer yazarlar fuara geldiler. İlk önce 'bu kitabın yazarı benim' deyince onlar da şaşırdı. Çok güzel karşıladılar. Onlardan umut alıyorum. Onların gözünden geleceğimi daha iyi görebiliyorum." dedi.

"İyi yerlere gelebilir"

Karataş'ın Türkçe öğretmeni ve kitabının editörü Cengiz Yıldız da Senem'i 2 yıldır tanıdığını belirterek, diğer öğrencilerden farklı bir yazma yeteneği bulunduğunu söyledi.

Bundan dolayı kitap çıkarmayı kararlaştırdıklarını dile getiren Yıldız, "Biz öğretmenlere düşen görev de bu yeteneklerini ortaya çıkartarak gelişmelerini sağlamak. Amacımıza ulaştığımıza düşünüyorum. Çok mutluyum. Senem'den çok umutluyum. İleride çok büyük bir yazar olacağını düşünüyorum. Senem yazmayı çok seviyor. İçten gelen bir yeteneği var. Okuyarak ve kendini geliştirerek devam ettirirse çok daha iyi yerlere gelebilir." ifadelerini kullandı.

"Ailecek arkasındayız"

Senem'in babası Celal Karataş ise destekleri dolayısıyla kızının müdürü ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Eğitim gören 6 çocuğu arasında Senem'in en başarılısı olduğunu kaydeden baba Karataş, "Eve geldiğinde kardeşleriyle okuma yazma yarışları yapar. Öğretmen ve ailesiyle diyaloğu çok güzel. Ben de babası olarak arkasındayım. Bizim yörede kız çocuğu okutmak kolay değil ama biz arkasındayız, okutacağız. Her şeyi Senem'e bıraktık. İnşallah iyi bir yere varacak." dedi.

Şanlıurfalı 14 Yaşındaki Kız, 8 Ayda Kitap Yazdı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şanlıurfalı 14 Yaşındaki Kız, 8 Ayda Kitap Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement