Şanlıurfalı Sağlıkçılar Ersin Arslan'ı Andı - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalı Sağlıkçılar Ersin Arslan'ı Andı

Şanlıurfalı Sağlıkçılar Ersin Arslan\'ı Andı

2 yıl önce Gaziantep Devlet Hastanesinde bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan, Demokratik Hekim Girişimi üyeleri tarafından Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi bahçesinde anıldı.

17.04.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 yıl önce Gaziantep Devlet Hastanesinde bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan, Demokratik Hekim Girişimi üyeleri tarafından Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi bahçesinde anıldı. Doktorlar ve sağlık çalışanlarının katıldığı anma töreninde konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Reşat Doğan, Ersin Arslan, Gaziantep'te hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan iki yıl geçmesine rağmen sağlık çalışanları ülkenin dört bir yanında her gün şiddet görmeye devam ediyor. Bizler 17 Nisan'ın 'Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddeti Önleme Günü' olarak ilan edilmesini istiyoruz dedi.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından dağıldı.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ HASTANEDE TÖREN

Hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, ölümünün ardından adının verildiği hastanede düzenlenen törenle anıldı. Ölümünün ardından adı Dr. Ersin Arslan olarak değiştirilen hastane önünde Gaziantep Kilis Tabipler Odası öncülüğünde toplanan sağlık çalışanları sendikalarına üye sağlıkçılar, şiddeti protesto etti. Sağlık çalışanlarına hitap eden Türkiye Tabipler Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhami, kendilerine yönelik şiddetin sona ermesi için hükümetin gerekli çalışmaları yapması gerektiğini ifade ederek, Ülkemizde hemşireler dayak yiyor, doktorlar dayak yiyor, Kaymakam doktor dövüyor, başhekim doktor dövüyor, acile gelen hasta yakınları doktor dövüyor. Sonra da o doktora muayene oluyor. Gerçekten inanılmaz bir tabloyla karşı karşıyayız. TBMM'de kurulan komisyon, çok çalıştı yoğun bir emek verdi ve bir rapor hazırladı. Ne yazık ki bu rapora göre uygulanması gereken hiç bir şey uygulanmıyor. Henüz doktora şiddeti önleyen bir yasa çıkarılmadı diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfalı Sağlıkçılar Ersin Arslan'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement