Şanlıurfalılar Bir 'Bakan' Daha İstiyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfalılar Bir 'Bakan' Daha İstiyor

Şanlıurfalılar Bir \'Bakan\' Daha İstiyor

Şanlıurfa'da sivil toplum örgütleri bir araya gelerek, 'Şanlıurfalılar bir bakan daha istiyor' sloganıyla imza kampanyası başlattı.

17.11.2015 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da şimdiye kadar kurulan bazı hükümetlerde sadece bir bakanlığın bölgeye verilmesi kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Urfa'ya iki bakanlık verilmesini isteyen STK'lar imza kampanyası başlattı. Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde gerçekleşen imza kampanyasına ilgi yoğun oldu.

STK'lar adına imza kampanyasını Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kooperatifi, Akçakale Spor Kulübü, Bağmancıspor Kulübü ve Şanlıurfa Amatörspor Kulüpleri Federasyonu düzenledi.

İMZALAR BAŞBAKANA SUNULACAK

İkinci bakan talepleri için toplanan imzaların direkt olarak Başkan Ahmet Davutoğlu'na ileteceklerini dile getiren ve sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Murat Basyan, "Sivil toplum örgütleri 3 gün boyunca toplanan imzaları Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunacak. Biz bu bakanlık isteğimizi gerçekleştireceğiz. Urfa halkı ikinci bir bakanı daha hak ediyor. Bunun için herkesin bize destek olmasını istiyoruz" dedi.

BİZİM DİYARBAKIR'DAN FARKIMIZ NE?

'Şanlıurfa bir bakan daha istiyor' kampanyasına katılan vatandaşların ilgisinin yoğun olması sivil toplum örgütlerini mutlu etti. Stant başında olan görevliler halkın bu isteğinin mutluluk verici olduğunu ve destek istediklerini dile getirdi. İmza kampanyasına katılan vatandaşlar ise "Biz Urfalılar olarak bu kampanyaya destek çıkacağız. Urfa çok büyük ve gelişen bir il. 12 tane milletvekilimiz var, bir tane bakan yetmez Urfa'ya. Yanı başımızda olan ve nüfusu bizden az olan Diyarbakır'ın her dönem bakanı var. Bizim Diyarbakır'dan, Gaziantep'ten farkımız ne? Lütfen herkes bu kampanyaya destek versin. 'Ben Urfalıyım ben Urfa'nın geleceğini düşünüyorum' diyen kim varsa gelip imza atsın ve bu kampanyaya destek olsun." şeklinde çağrı yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfalılar Bir 'Bakan' Daha İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement