Şanlıurfaspor Sahasız Kaldı! - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfaspor Sahasız Kaldı!

Şanlıurfaspor Sahasız Kaldı!

PTT 1. Lige sayılı günler kala Şanlıurfaspor'un maçlarını oynayacağı GAP Arena Stadı nadasa bırakılmış tarlayı andırıyor.

21.08.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük ve önemli transferler yaparak taraftarlarını umutlandıran Şanlıurfaspor, Topuk Yaylasında PTT 1. Lig sezonu için hazırlıklarını sürdürürken, maç için top koşturacakları GAP Arena Stadının durumunun kötü olduğu ortaya çıktı. Çimlerin kuruduğu ve gerekli bakımın yapılmadığı sahada maçların nasıl oynanacağı merak konusu. Statla ilgili açıklama yapan Şanlıurfaspor Yönetimi, stadın bu durumunun kendilerinden saklandığını belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak, çimlerin kurumasının hava şartlarından kaynaklandığını öne sürdü.

YÖNETİM: ŞAMPİYONLUK ENGELLENMEK Mİ İSTENİYOR?

Açıklamasında, sahanın tarlaya dönüştüğünü kaydeden sarı-yeşilli yönetim, şunları kaydetti: "Bu sezon maçlarımızı oynayacağımız GAP Arena stadı çimlerinin durumu içler acısı hale gelmiştir. Daha doğrusu çim saha olmaktan çıkan ve tarlaya dönen zemin, bu sezon maçlarımızı oynamaya imkan vermeyecektir. Sezon başı hazırlıklarımızın sonuna geldiğimiz ve Şanlıurfa'ya dönmeye hazırlanmakta olan takımımızın şuan itibari ile PTT 1. Ligde maç oynayacak sahası artık yoktur.

Günlerce kamuoyundan ve basından saklanan GAP Arena stadının çimlerinin görüntülerini görecek herkes gibi, bizler de resmen şok olduk. Bu sezon hedeflerimize ilerleme noktasında, Türkiye'de adından söz ettiren Şanlıurfaspor'umuzun, vebaline girmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Bunca yapılan yatırım ve verilen emekler ile şampiyonluğa odaklandığımız Şanlıurfa'da acaba önümüze engel olmak mı isteniyor? Sorusunu aklımıza getirmektedir."

'MÜDÜRDE Mİ TAKIMIN BAŞARISIZ OLMASINI İSTİYOR?'

Sahanın içler acısı durumunun bugüne kadar kendilerinden saklandığını öne süren yönetim, açıklamanın devamında şunları söyledi: "İşin en kötü yanının ise Şanlıurfaspor kulübü olarak, PTT 1. Ligin başlamasına 10 günlük bir süre kala çimlerin halini öğrenmiş olmamızdır. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün neden bu olayı örtbas etmesini halen anlamış değiliz. Acaba Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de mi Şanlıurfaspor'un başarısız olmasını istiyor, sorusunu aklımıza getirmektedir. Şanlıurfa'nın en sevilen ve en büyük kitleye hitap eden Şanlıurfaspor'umuzun, bu duruma gelmesini isteyen mantıkların, zihniyetlerin halen günümüzde olması bizleri en çok üzen etkenlerin başında gelmektedir.

Şanlıurfaspor'umuzun, antrenmanlarını yaptığı GAP Vadisi Şanlıurfaspor tesislerinde bulunan iki çim sahadan, biri çok mükemmel durumdayken, birinde ise sezon içinde her gün yapılan antrenmanlardan dolayı kısmi bozulan ve iyileştirme çalışmaları yapılarak iyi duruma getirirken sahalarımızda herhangi bir problem bulunmazken, Türkiye'nin en modern ve en büyük statlarından biri olan GAP Arena Stadının zemininin maçların başlamasına kısa bir süre kala bu hale gelmesi çok manidardır."

'SAHANIN SORUMLUSU KİM?'

Şanlıurfaspor Kulübü, yetkililere şu soruları yöneltti:
"1- Şanlıurfa'da sadece bir çim saha ile ilgilenen ve oranın korunması görevi olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ne iş yapıyor?
2- 5 Mayıs'ta sezonun bitimi ile bugüne kadar gelen süre zarfında çimlerin kontrolünü kim veya kimlere yaptırdılar?
3- Sahanın bu hale gelmesinde sorumlu kimdir? Neden şuana kadar herhangi bir girişimde bulunmadılar?"

SPOR MÜDÜRLÜĞÜ: SEBEP, HAVA ŞARTLARI

Suçlamaların muhatabı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de yazılı bir açıklama yaparak, sahanın durumunun kötü olduğunu kabul etti ancak hava şartlarından ötürü bu hale geldiğini savundu. Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfaspor Kulübümüzün müsabakalarını oynadığı Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı GAP Arena Stadyumunda Çim-Zemin İyileştirilme çalışmaları yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda bu yıl ki hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmiş olması münasebetiyle ve Şanlıurfa'da pek görülmeyen nem oranının bu yıl artış göstermiş olması nedeniyle yapılmış olan uygulama neticesinde, sahaya uygulanan maddeler söz konusu durumun ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Aynı zaman diliminde Şanlıurfaspor kulübünün antrenman yapmakta olduğu GAP vadisi tesislerindeki sahalardan birine, GAP Arena stadyumuna yapılan uygulamanın aynısı, hem Şanlıurfaspor kulübünde çim bakımı sorumluluğu olan ve aynı zamanda GAP Arena Stadyumundaki bakım ve iyileştirme çalışmalarında yardımcı olan ziraat mühendisi tarafından yapılmıştır. Bu uygulamalar sonucunda hem il müdürlüğümüzün hem Şanlıurfaspor kulübünün hem de Şanlıurfa'ya gönül vermiş taraftar için üzücü olan ve arzu etmediğimiz mevcut durumla karşılaşılmıştır. Bu durumun en ivedi şekilde çözümü için, sorunun profesyonel bir ekip tarafından yapılacak çalışmalarla giderilmesi noktasında gerekli hassasiyet gösterilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada güzide kulübümüz Şanlıurfaspor'umuzun başarısı için gerekli her türlü hizmetin gösterileceği kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Öte yandan GAP Arena'da çalışmalar başlasa dahi en az iki maçın yapılamayacağı öğrenildi. Bu sebeple Şanlıurfaspor'un maç yapması için kendisine başka saha bulması gerekiyor.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şanlıurfaspor Sahasız Kaldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement