Son dakika Nisan haberleri, Nisan son dakika, son dakika Nisan

Son Dakika Nisan Haberleri

  • Murat Kurum: İstanbul'u daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getireceğiz
    21:44 Murat Kurum: İstanbul'u daha güvenli ve huzurlu bir şehir haline getireceğiz

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Şişli'deki bir otelde düzenlenen şehit aileleriyle iftar programında yaptığı konuşmada, İstanbul'u daha güvenli, huzurlu ve dirençli bir şehir haline getireceklerini söyledi. Kurum, şehitlere olan borçlarını ödeyerek Türkiye'yi daha ileri bir seviyeye taşıyacaklarını vurguladı.

  • Fenerbahçe, Trabzonspor Maçı Sonrası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kararı Aldı
    21:32 Fenerbahçe, Trabzonspor Maçı Sonrası Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı Kararı Aldı

    Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, Trabzonspor maçında çıkan olaylar sonrası toplanarak 2 Nisan'da, 'Süper Lig'den çekilme dahil, alınacak aksiyonların değerlendirileceği' Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapılmasına karar verdi.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağanüstü Genel Kurula Gideceklerini Açıkladı
    20:24 Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Olağanüstü Genel Kurula Gideceklerini Açıkladı

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, nisan ayında olağanüstü genel kurula gideceklerini ve gerekiyorsa bir alt lige ineceklerini belirtti. Koç, yaşanan olaylar sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Ayrıca, maçın iptal edilmemesinde en büyük sorumlunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu vurguladı. Koç, kulüp üyelerine çağrı yaparak, geleceklerini kendi belirlemeleri gerektiğini ve kulübe destek olmalarını istedi.

  • Şanlıurfaspor, Bitexen Giresunspor'u 6-0 mağlup etti
    17:45 Şanlıurfaspor, Bitexen Giresunspor'u 6-0 mağlup etti

    ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Trendyol 1. Lig'in 27. haftasında deplasmanda Bitexen Giresunspor'u 6-0 yenerek 3 maç aradan sonra galibiyete ulaştı. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren sarı-yeşilli ekip, bu sezon ilk kez bir maçta 6 gol attı. Şanlıurfaspor, 15. dakikada Amar Begic, 34. dakikada Yusuf Emre Gültekin, 37, ve 56. dakikalarda Marco Paixao, 77. dakikada Emanuel Dening ve 83. dakikada Mehmet Yiğit'in golleriyle deplasmandaki karşılaşmadan galip ayrıldı. Lig'de 3 maç aradan kazanan Şanlıurfa temsilcisi, futboldaki milli araya da moralli girdi. Sarı-yeşilli ekip, 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyetle topladığı 27 puanla 14. sırada bulunuyor. Şanlıurfaspor, 28. hafta maçında ise sahasında 2 Nisan Salı günü saat 14.00'da Sakaryaspor ile karşılaşacak.

  • OnePlus Ace 3V Tanıtım Tarihi ve Özellikleri
    16:33 OnePlus Ace 3V Tanıtım Tarihi ve Özellikleri

    OnePlus Ace 3V, 21 Mart'ta Çin'de tanıtılacak ve 1 Nisan'da Nord CE 4 adıyla globalde piyasaya sürülecek. Akıllı telefon, amiral gemisi OnePlus 12'yi geride bırakacak pil ömrüne sahip olacak. Özellikleri arasında 16 GB RAM, 512 GB depolama, Snapdragon 7+ Gen 3 işlemci, 1.5K çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunan OLED ekran, 5500 mAh batarya ve 100W hızlı şarj desteği bulunuyor.

  • Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi Avrupa'dan Gelen Grupları Ağırlıyor
    11:06 Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi Avrupa'dan Gelen Grupları Ağırlıyor

    Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi, 174 santimetre karın bulunduğu pistleriyle Avrupa'dan gelen grupları ağırlıyor. Kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan kayak merkezi, binlerce yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor. Kar kalınlığı son günlerde etkili olan yağışlarla 174 santimetre ölçüldü. Kayak sezonunun nisanın ortasına kadar sürmesi beklenen merkeze, farklı ülkelerden gelen dağ kayağı tutkunları da ilgi gösteriyor.

  • Ankara-Tatvan turistik treni seferlere başlıyor
    10:06 Ankara-Tatvan turistik treni seferlere başlıyor

    Ulaştırma Bakanlığına bağlı TCDD, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu. Seferler, 17 Nisan itibariyle Ankara'dan Bitlis'in Tatvan ilçesine başlayacak. Turistik tren, her çarşamba Ankara'dan hareket ederek Elazığ'da 4 saatlik duruş yapacak ve Tatvan'a saat 19.16'da varacak. Ayrıca, her cuma Tatvan'dan hareket edecek olan tren, Palu, Elazığ ve Kayseri'de duruş yaparak Ankara'ya saat 17.11'de varacak.

  • Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışları başladı
    09:43 Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışları başladı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı TCDD, Ankara-Tatvan turistik treni için bireysel bilet satışlarının başladığını duyurdu. Bilet satışları grup taşımalarına da açık olacak ve seferler 17 Nisan itibarıyla başlayacak. Turistik tren, her çarşamba Ankara'dan hareket ederek Elazığ ve Tatvan'a ulaşacak. Ayrıca her cuma Tatvan'dan hareket edecek olan tren, Palu, Elazığ, Kayseri üzerinden Ankara'ya dönüş yapacak.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 0,3 azalışla 9.761,75 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak
    09:09 Afyonkarahisar'da YG-AG Elektrik Şebekesi İhalesi Yapılacak

    Afyonkarahisar Dazkırı Dokuma ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, YG-AG elektrik şebekesi yapım işi için ihale düzenleyeceğini duyurdu. İhale, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan kredi desteğiyle gerçekleştirilecek ve sadece yerli istekliler katılabilecek. İhale, 2 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak.

  • OnePlus Nord CE 4 Özellikleri Ortaya Çıktı
    00:31 OnePlus Nord CE 4 Özellikleri Ortaya Çıktı

    Akıllı telefon üreticisi OnePlus, fiyat performans odaklı Nord CE 4 modelinin özelliklerini açıkladı. Cihazda 8 GB LPDDR4x RAM, 256 GB UFS 3.1 depolama ve 8 GB Sanal RAM bulunacak. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 işlemci ve Adreno 720 grafik yongasıyla güçlendirilen telefon, microSD kart desteğiyle depolama alanını artırma imkanı sunacak. Başlangıç fiyatı 300 ila 400 dolar arasında olacak.

  • Bilecik'te Enduro ve Motokros Parkı İnşası Tamamlanıyor
    17 Mar Bilecik'te Enduro ve Motokros Parkı İnşası Tamamlanıyor

    Bilecik'te yapılan Endurobil 365 Ekstrem Park'ın inşası tamamlanmak üzere. Türkiye'nin en büyük enduro parkı olacak olan alan, 1400 metre uzunluğa sahip olacak. Parkta 15 teknik viraj, 4 lastik engel, 8 rampa, 2 beton refüj, 4 beton künk, 4 plastik boru ve 34 ağaç engel bulunacak. Park, yılın her günü hizmet verecek ve 20-21 Nisan tarihlerinde Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. ayak yarışlarına ev sahipliği yapacak.

  • Göztepe, deplasmanda başarılı bir performans sergiliyor
    17 Mar Göztepe, deplasmanda başarılı bir performans sergiliyor

    Trendyol 1. Lig'de konuk ettiği Ankara Keçiörengücü ile golsüz berabere kalan Göztepe, iç sahada 14 maçta 27 puan toplarken, deplasmanda 13 müsabaka oynamasına rağmen 29 puanla daha başarılı bir performans sergiledi. Ligde 27. haftayı 56 puanla 2. sırada geçen Göztepe, lider Eyüpspor'un 8 puan gerisine düştü. Sarı-kırmızılı ekip, bu haftaki maçlarını tamamlayan Ahlatcı Çorum FK ve Kocaelispor'un 11'er puan önünde yer alıyor. İlk 2 takımın doğrun Süper Lig vizesi alacağı ligde Göztepe'nin diğer takipçileri Sakaryaspor, Bodrum FK ve Boluspor, 27. hafta maçlarına bugün çıkacak. Geride kalan 27 haftanın 14'ünü iç sahada, 13'ünü ise deplasmanda oynayan İzmir temsilcisi, iç sahada 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 27 puan topladı. Göztepe, ligin en başarılı ekibi konumundaki deplasman maçlarında ise 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 29 puana ulaştı. Lige verilecek aradan sonra 3 Nisan Çarşamba günü Kocaelispor deplasmanında puan arayacak Göztepe, daha sonra sırasıyla Erzurumspor FK, Tuzlaspor (D), Bitexen Giresunspor (D), Gençlerbirliği, Eyüpspor (D) ve Bodrum FK ile karşılaşacak.

  • Leylek Apartmanı sakinleri yuvaya erken döndü
    17 Mar Leylek Apartmanı sakinleri yuvaya erken döndü

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan 'Leylek Apartmanı'na mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle erken dönen leylekler, kuluçkaya yatmak için Nisan ayında yuvaya gelmiştir. Leyleklerin nisan ayında yumurtlaması ve mayıs ayında yavrularına kavuşması beklenmektedir.

  • Kızılcahamam'da Leylekler Erken Döndü
    17 Mar Kızılcahamam'da Leylekler Erken Döndü

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine her yıl Nisan ayında kuluçkaya yatmak için gelen leylekler, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle erken döndü. Leyleklerin konakladığı 'Leylek Apartmanı'na erken gelen leyleklerin nisan ayında yumurtlaması ve mayıs ayında yavrularına kavuşması bekleniyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Türkiye Yüzyılı Emekçileri İftar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış yapıldığını ve ödemelerin 2-5 Nisan arasında yapılacağını açıkladı. Ayrıca, asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarıldığını, memurların aylıklarında yüzde 50'ye yakın artış sağlandığını ve işçilerde sendikalaşma oranının yüzde 15'i geçtiğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyeleri emeklilerin hesabına yatırılacak
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ramazan Bayramı ikramiyeleri emeklilerin hesabına yatırılacak

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesabına yatırılacağını açıkladı. Ayrıca, bölgesel krizlerin ve istikrarsızlıkların yol açtığı mali yükün en az şekilde insanlara yansıtılması hedeflendiğini belirtti. Erdoğan, Gazze'de işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşanan olayların insanlık adına utanç verici olduğunu ifade etti.

  • Mansur Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır
    16 Mar Mansur Yavaş: Sandıkta vereceğiniz ders 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir ders olacaktır

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sokullu Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, sandıkta verilecek dersin 1 Nisan'dan sonra gelecek zamlara büyük bir etkisi olacağını belirtti.

  • Türkiye'de Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası için değerlendirme toplantısı yapıldı
    16 Mar Türkiye'de Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası için değerlendirme toplantısı yapıldı

    Türkiye'de ilk kez düzenlenecek olan Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası'nın değerlendirme toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar başkanlığındaki toplantıya, çeşitli departmanlardan yetkililer katıldı. Toplantıda, hazırlıkların tamamlanma durumu ve yarışma alanındaki hazırlıkların tarihleri değerlendirildi. Şampiyona, 21 Nisan'da Antalya EXPO 2016 alanında düzenlenecek.

  • Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı
    16 Mar Bilecik'te İç Sularda Av Yasağı Başladı

    Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, iç sularda av yasağının başladığını duyurdu. Yoldaş, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar gereği, 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında sazan, yayın, kadife, Tatlısu kefali gibi balıkların amatör ve ticari olarak avlanmasının yasaklandığını belirtti. Ayrıca, 1 Nisan itibariyle turna balığı avcılığı yasağının serbest kalacağını da söyledi. Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yasak döneminde gerekli yasal işlemleri yapacak ve su ürünleri avcılığı yapanlara yasal işlem uygulanacak.

  • Bilecik'te 2. Amatör Lig Kuraları Çekildi
    16 Mar Bilecik'te 2. Amatör Lig Kuraları Çekildi

    Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) binasında gerçekleşen kura çekimine ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı. Kura çekimi sonucunda Bilecik 2. Amatör Lig'in grupları belirlendi ve lig 20-21 Nisan tarihlerinde başlayacak. Şampiyonlar 1. Amatör Lig'e çıkma hakkı kazanacak.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Nikaragua'nın Almanya aleyhindeki dava duruşmalarının tarihini açıkladı
    15 Mar Uluslararası Adalet Divanı, Nikaragua'nın Almanya aleyhindeki dava duruşmalarının tarihini açıkladı

    Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Nikaragua'nın İsrail'in Gazze saldırılarına destek vermekle suçladığı Almanya aleyhindeki davanın duruşmalarının 8 ve 9 Nisan tarihlerinde düzenleneceğini duyurdu. Nikaragua'nın başvurusunda yer alan geçici tedbirlerin belirtilmesi talebi de duruşmalarda ele alınacak.

  • Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos ile çeyrek finalde eşleşti
    15 Mar Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos ile çeyrek finalde eşleşti

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finalde Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla eşleşti. İlk maç 11 Nisan'da Pire'de, ikinci maç 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe tur atarsa yarı finalde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

  • Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos ile çeyrek finalde eşleşti
    15 Mar Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Olympiakos ile çeyrek finalde eşleşti

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek finalde Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla eşleşti. İlk maç 11 Nisan'da Pire'de, ikinci maç 18 Nisan'da İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe tur atarsa yarı finalde Aston Villa-Lille eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, öğretmenlere indirimli ulaşım kartı ve yeni öğretmenevi müjdesi verdi
    15 Mar Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, öğretmenlere indirimli ulaşım kartı ve yeni öğretmenevi müjdesi verdi

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, özel sektörde görev yapan öğretmenlerin de indirimli ulaşım kartından yararlanacağını belirterek, Bursa'ya yeni bir öğretmenevi yapımı için de 1 Nisan'dan sonra girişimlere başlayacaklarını ifade etti.

  • Kuş Uçuşu dizisi 3. sezonuyla final yapıyor
    15 Mar Kuş Uçuşu dizisi 3. sezonuyla final yapıyor

    Netflix'in yerli yapımlarından Kuş Uçuşu, final sezonuyla son kez izleyici karşısına çıkacak. Dizinin final sezonu 11 Nisan'da yayınlanacak.

  • UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu
    15 Mar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri Nyon'da gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi. Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Manchester City, Real Madrid ve Paris Saint-Germain çeyrek finale yükseldi. Yarı final eşleşmeleri ise Atletico Madrid - Borussia Dortmund / Paris Saint-Germain - Barcelona ve Arsenal - Bayern Münih / Real Madrid - Manchester City olarak belirlendi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması
    15 Mar İzmir Büyükşehir Belediyesi 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19-26 Nisan tarihleri arasında 2. İzmir Uluslararası Edebiyat-Sinema Buluşması düzenliyor. Festival kapsamında 17 film ücretsiz olarak gösterilecek ve söyleşiler yapılacak.

  • Siirt Belediyespor Genç Erkekler Voleybol Takımı Bölge Şampiyonasına Katılacak
    15 Mar Siirt Belediyespor Genç Erkekler Voleybol Takımı Bölge Şampiyonasına Katılacak

    Siirt Belediyespor genç erkekler voleybol takımı, il şampiyonu olarak, 17-20 Nisan tarihleri arasında Van'da düzenlenecek bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

  • Türkiye ve Yunanistan, Romeo ve Juliet'i bir araya getiriyor
    15 Mar Türkiye ve Yunanistan, Romeo ve Juliet'i bir araya getiriyor

    Türkiye ve Yunanistan'ın köklü sanat kurumlarının ortaklığında, Rome ve Juliet'in temsili, 19 Nisan'da Ankara'da yapılacak. Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü ve Yunanistan'dan Atina Konser Salonu Megaron ve Yorgos Lykiardopoulos kültürel organizasyonu Lykofos'un ortak projesi olan yapımda, Shakespeare'in eseri günümüze uyarlanarak, bir Balkan şehrinde Türk Romeo ile Yunan Juliet'in aşk hikayesi temsil edilecek. Proje, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sanatsal ve kültürel etkileşimi artırarak barış, anlayış ve işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

  • 2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu Sınavları 17 Mart'ta Gerçekleştirilecek
    15 Mar 2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu Sınavları 17 Mart'ta Gerçekleştirilecek

    ÖSYM tarafından düzenlenen 2024-TUS ve STS-Tıp Doktorluğu sınavları, 17 Mart Pazar günü yapılacak. Sınavlar, farklı illerde ve Ankara'da gerçekleştirilecek olup, toplamda binlerce adayın katılımı beklenmektedir. Sınav sonuçları ise 17 Nisan'da açıklanacak.

  • OEDAŞ, Eskişehir'de Şiir ve Resim Yarışması Düzenliyor
    15 Mar OEDAŞ, Eskişehir'de Şiir ve Resim Yarışması Düzenliyor

    Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik geleneksel şiir ve resim yarışmasının başvurularını almaya başladı. Enerji tasarrufu temalı yarışmaya Eskişehir'deki öğrenciler katılabilecek. Son başvuru tarihi 8 Nisan olan yarışmanın sonuçları 22 Nisan'da açıklanacak. Ödül töreni aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleşecek.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yatay başladı
    15 Mar VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yatay başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yatay bir seyirle 9.869,25 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarında risk iştahının güç kaybetmesiyle ilgili endişelerin devam ettiğini belirtti.

  • Trendyol 1. Lig'de 28 ve 29. haftaların programı açıklandı
    14 Mar Trendyol 1. Lig'de 28 ve 29. haftaların programı açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre Trendyol 1. Lig'de 28. ve 29. haftaların müsabaka programı belirlendi. 28. haftada ASTOR Enerji Şanlıurfaspor-Sakaryaspor, Ankara Keçiörengücü-Ahlatcı Çoruk FK, Boluspor-Gençlerbirliği ve diğer maçlar oynanacak. 29. haftada ise Bodrum FK-Ankara Keçiörengücü, Ümraniyespor-ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Sakaryaspor-Boluspor ve diğer maçlar yer alacak.

  • Norveç Kralı Harald, Kalıcı Kalp Pili Takıldıktan Sonra Hastaneden Taburcu Edildi
    14 Mar Norveç Kralı Harald, Kalıcı Kalp Pili Takıldıktan Sonra Hastaneden Taburcu Edildi

    Norveç Kralı Harald'ın sağlık durumu iyi olduğu açıklandı. Malezya'da tatil yaparken enfeksiyon kapan ve tedavi gördüğü hastaneden geçici kalp pili takılarak taburcu edilen Kral Harald, Norveç'ta kalıcı kalp pili takıldıktan sonra hastaneden taburcu edildi. Sağlık durumu iyi olan Kral, 8 Nisan'a kadar hastalık izninde olacak.

  • Bozcaada'da Boşandığı Eşini Bıçaklayan Sanığın Yargılanması Başladı
    14 Mar Bozcaada'da Boşandığı Eşini Bıçaklayan Sanığın Yargılanması Başladı

    Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde boşandığı eşini bıçakla yaraladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, eski eşinin kendisini kıskandığını ve parasının peşinde olduğunu iddia etti. Müşteki ise uzun yıllardır şiddet gördüğünü ve düzenli olarak nafaka ödenmediğini belirtti. Duruşma 5 Nisan tarihine ertelendi.

  • Bu Hafta Sinemalarda 8'i Yerli, 11 Film İzleyiciyle Buluşacak
    14 Mar Bu Hafta Sinemalarda 8'i Yerli, 11 Film İzleyiciyle Buluşacak

    Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli, 11 film izleyiciyle buluşacak. Orlando Bloom'un başrolünde yer aldığı 'Adaletin Eli' aksiyon ve gerilim sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor. Diğer filmler arasında 'Nisan', 'Neandria', 'Mükemmel Aile', 'Aile Çıkmazı', 'Bana Beni Anlat', 'Sır', 'Gece Yüzüşü' ve 'Kara Cin Laneti' yer alıyor. Ayrıca 'Tay 2: Ebabil Takımı' ve 'Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı' da haftanın animasyon filmleri olarak gösterime girecek.

  • Oyuncu Olivia Munn'a meme kanseri teşhisi konuldu! Peş peşe 4 ağır ameliyat geçirdi
    14 Mar Oyuncu Olivia Munn'a meme kanseri teşhisi konuldu! Peş peşe 4 ağır ameliyat geçirdi

    43 yaşındaki oyuncu Olivia Munn'a meme kanseri teşhisi konuldu. Agresif bir kanser türüyle mücadele eden oyuncu 4 ağır ameliyat geçirdi.

  • Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde Yeni Sezon Öncesi Teknik Toplantı Yapıldı
    14 Mar Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde Yeni Sezon Öncesi Teknik Toplantı Yapıldı

    Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Ligi'nde yeni sezon öncesi kulüp temsilcileriyle teknik toplantı yapıldı. Toplantıda, lige katılım evraklarını eksiksiz teslim eden kulüplerin fikstür ve kura çekimine katılabileceği, lige katılmayan kulüplerin ise ihraç edileceği kararı alındı. Sezonun başlama tarihi 27-28 Nisan olarak belirlendi.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi doluyor
    13 Mar Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresi doluyor

    Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın 12 yıllık görev süresi 20 Nisan'da dolacak. Başkanlık seçimi 21 Mart'ta yapılacak. Arslan aday olamayacak ancak oy kullanabilecek. Yeni başkan, Genel Kurul'da 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak seçilecek.

  • AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da Kentsel Dönüşümü Başlatacak
    13 Mar AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da Kentsel Dönüşümü Başlatacak

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşümü başlatacaklarını ve milletin derdine derman olmak için 1 Nisan'ı beklediklerini söyledi.

  • Fatih Erbakan: 'İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar'
    13 Mar Fatih Erbakan: "İlk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur' tabelasını asacaklar"

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "1 Nisan'dan itibaren birbirinden temiz ve dürüst, ahlakıyla, tevazusuyla, aile hayatıyla her bakımdan örnek belediye başkanlarımız inşallah görevine başlayacak ve ilk olarak belediyenin giriş kapısına 'Rüşvet alan da veren de melundur'...

  • Murat Kurum: İstanbul'da hizmet üretemeyen bir yönetim var
    13 Mar Murat Kurum: İstanbul'da hizmet üretemeyen bir yönetim var

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Kağıthane mitinginde yaptığı konuşmada, İstanbul'un sorunlarına çözüm üretemeyen, hizmet üretemeyen bir yönetim olduğunu belirtti. Kurum, kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunlarına değinerek, 1 Nisan'da kentsel dönüşüme başlayacaklarını ve İstanbul'u rahat, huzurlu ve yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini söyledi.

  • Ali Koç, Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesini istiyor
    13 Mar Ali Koç, Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesini istiyor

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın da kabul etmesi halinde 7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa finalinin tarihinin değiştirilmesinin doğru olacağını düşündüklerini söyledi. Koç ayrıca FETÖ ile mücadelede Galatasaray'ı er meydanına çıkmaya çağırdı ve Türk futbolunda yaşanan manipülasyonlara dikkat çekti.

  • Hentbol HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final Maçları Ankara'da Oynanacak
    13 Mar Hentbol HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final Maçları Ankara'da Oynanacak

    Hentbol HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final maçları, 13-14 Nisan tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, maçlar THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda oynanacak. Beykoz Belediyespor ile Beşiktaş Safi Çimento, Sakarya Büyükşehir ile Spor Toto yarı finalde karşılaşacak. Yarı final maçlarını kazanan takımlar, 14 Nisan'da HDI Sigorta Erkekler Türkiye Kupası finalinde mücadele edecek.

  • ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı hedefliyor
    13 Mar ÇBK Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde kupayı hedefliyor

    Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ikinci kez Dörtlü Final'e kalarak sahasında düzenlenecek organizasyonda kupayı hedefliyor. ÇBK Mersin Genel Koordinatörü Ender Ünlü, Mersin'de oynanacak olan Dörtlü Final için yapılan başvurunun kabul edildiğini belirtti. Organizasyon 12-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 4 takımın mücadele edeceği belirtildi. ÇBK Mersin, geçen yıl olduğu gibi bu sefer de final oynamak istiyor ve taraftarlarının desteğiyle kupayı kazanmayı hedefliyor.

  • Hamza Dağ: 4,5 milyon İzmirli hemşehrimizin tamamının kazandığı güzel bir hikaye yazacağız
    13 Mar Hamza Dağ: 4,5 milyon İzmirli hemşehrimizin tamamının kazandığı güzel bir hikaye yazacağız

    Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, seçim çalışmalarını sürdürdüğü Kınık ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla buluşarak, İzmir'e daha fazla hizmet etme vaktinin geldiğini belirtti. Dağ, 1 Nisan günü kaybedeni olmayan, 4,5 milyon İzmirli hemşehrimizin tamamının kazandığı güzel bir hikayeyi hep birlikte yazacaklarını söyledi.

  • Bozbey: 1 Nisan'dan sonra havayı, suyu kirletenlere müsaade etmeyeceğiz
    13 Mar Bozbey: 1 Nisan'dan sonra havayı, suyu kirletenlere müsaade etmeyeceğiz

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 1 Nisan'dan sonra havayı, suyu kirletenlere müsaade etmeyeceklerini söyledi. Orhaneli'de bulunan termik santralin özelleştirildikten sonra düzenli olarak filtrelerinin çalıştırılmadığını duyan Bozbey, hava kirliliği konusunda önlemler alacaklarını belirtti.

  • Milli takımın Kırgızistan kampı başladı
    13 Mar Milli takımın Kırgızistan kampı başladı

    Antalya'da düzenlenecek Dünya Yürüyüş Takımlar Şampiyonası'na hazırlanan milli takımın Kırgızistan kampı başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, şampiyonada madalya hedeflediklerini ve olimpiyat kotalarını alarak Paris'te kürsüye çıkmak istediklerini belirtti.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, havayı ve suyu kirletenlere müsaade etmeyecek
    13 Mar Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, havayı ve suyu kirletenlere müsaade etmeyecek

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Orhaneli'de vatandaşların sorunlarını dinlediği ziyaretinde, 1 Nisan'dan sonra Bursa'nın havasını ve suyunu kirletenlere izin vermeyeceklerini belirtti.

  • TCDD, Gebze-Adapazarı, Halkalı-Uzunköprü ve diğer hatlarda otla mücadele için ilaçlama yapacak
    13 Mar TCDD, Gebze-Adapazarı, Halkalı-Uzunköprü ve diğer hatlarda otla mücadele için ilaçlama yapacak

    TCDD Genel Müdürlüğü, 15 Mart-30 Nisan'da Gebze-Adapazarı, Halkalı-Uzunköprü, Pehlivanköy-Kapıkule, Gebze-Halkalı, Arifiye-Enveriye ve Halkalı-Muratlı hat kesimleri ile gar ve istasyonlarda otla mücadele için ilaçlama yapılacağını duyurdu. İlaçlama çalışmaları sırasında vatandaşların dikkatli olmaları ve belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları önemle vurgulandı.

  • Mustafa Bozbey: Kazanıyoruz
    12 Mar Mustafa Bozbey: Kazanıyoruz

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, vatandaşların kendisine büyük bir teveccüh gösterdiğini vurgulayarak, "Onların gitmeye çekindiği çarşı ve pazarda, esnaf ile birlikte vatandaşlarımız bizleri büyük bir ilgiyle kucaklıyor. Buradan belirtiyorum, kazanıyoruz. Hiç merak etmeyin, 1 Nisan'da hep birlikte gülümseyeceğiz" dedi.

  • Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 11 Nisan Stadyumu'ndaki Süper Kupa hazırlıklarını inceledi
    12 Mar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 11 Nisan Stadyumu'ndaki Süper Kupa hazırlıklarını inceledi

    Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 2023 Turkcell Süper Kupa maçının oynanacağı 11 Nisan Stadyumu'ndaki hazırlıkları yerinde inceleyerek bilgi aldı. Vali Şıldak, Şanlıurfa'nın maça en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirtti ve çalışmaların koordineli bir şekilde ilerlediğini vurguladı.

  • FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali Mersin'de
    12 Mar FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali Mersin'de

    FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final etabı, Mersin'de gerçekleştirilecek. Türk takımları ÇBK Mersin ve Fenerbahçe Alagöz Holding'in de yer alacağı turnuva, 12-14 Nisan tarihlerinde Servet Tazegül Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe Alagöz Holding, geçen sezon ÇBK Mersin'i yenerek şampiyon olmuştu.

  • Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümüyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi
    12 Mar Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümüyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

    Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümüyle ilgili tutuklu yargılanan babaannesi, halası ve amcası hakkında 'canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Duruşmada, sanıkların ve tanıkların beyanları alındıktan sonra cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebinde bulundu. Duruşma 2 Nisan'a ertelendi.

  • Hırka-i Şerif, Peygamber Efendimizin vasiyeti üzerine ziyarete açılıyor
    12 Mar Hırka-i Şerif, Peygamber Efendimizin vasiyeti üzerine ziyarete açılıyor

    Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye verilen kutsal emanetlerden Hırka-i Şerif, 15 Mart Cuma günü saat 10.00'da ziyarete açılacak. Hırka-i Şerif, Ramazan ayı boyunca hafta içi saat 10.00-17.00 arasında, hafta sonu ise 09.00-17.30 arasında ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaret, 5 Nisan 2024 Kadir Gecesi'nde teravih namazı sonrası sabah 03.00'a kadar devam edecek. Engelli, hasta, yaşlı ve hamile ziyaretçiler, ziyaretlerini sıra beklemeden görevli refakatinde yapabilecekler.

  • İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Formula 1 Pisti ihalesi şeffaf ve İstanbul'a uygun şekilde gerçekleştirilecek
    12 Mar İstanbul Ticaret Odası Başkanı: Formula 1 Pisti ihalesi şeffaf ve İstanbul'a uygun şekilde gerçekleştirilecek

    İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Formula 1 Pisti ihalesinin şeffaf ve İstanbul'a uygun şekilde gerçekleştirileceğine emin olduklarını belirtti. Avdagiç, Formula 1 yarışlarının İstanbul'da yapılmasını sağlayan ekibin bir parçası olduklarını ve ihale süreci tamamlanana kadar sorumluluklarının devam edeceğini ifade etti.

  • Edirne Valisi, deprem riski taşıyan okulda incelemelerde bulundu
    12 Mar Edirne Valisi, deprem riski taşıyan okulda incelemelerde bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, deprem riski taşıması nedeniyle yıkım kararı alınan Trakya Birlik İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulundu. Sezer, okulun deprem açısından sıkıntılı olması nedeniyle yıkım kararı alındığını belirtti. Okulun yıkım çalışmalarının önümüzdeki 15 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor.

  • Şanlıurfa'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı için güvenlik toplantısı yapıldı
    12 Mar Şanlıurfa'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı için güvenlik toplantısı yapıldı

    Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan'da Şanlıurfa'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı için İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, maçın oynanacağı stadyum ve çevresindeki düzenlemelerin son durumu ele alındı ve taraftarların rahat bir ortamda maç izleyebilmeleri için çalışmalara hız verilmesi kararlaştırıldı.

  • Kumluca Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başladı
    12 Mar Kumluca Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başladı

    Kumluca Belediyesi, 11- Mart-9 Nisan arasında her yaştan ilçe sakininin Ramazan geleneklerini doyasıya yaşayabileceği etkinlikler düzenliyor. İlk gün çocuklar ve aileleri eğlenceli danslarla keyifli saatler geçirdi. Karagöz ile Hacivat/Gölge Oyunu da yoğun ilgi gördü.

  • VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat düşüşle başladı
    12 Mar VİOP'ta BIST 30 endeksine dayalı kontrat düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,1 düşüşle 10.199,25 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verileri öncesi temkinli bir seyir izlendiğini belirterek, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin ise devam ettiğini söyledi.

  • Tesla Türkiye'ye giriş yaptı ve İzmir'de mağaza açacak
    12 Mar Tesla Türkiye'ye giriş yaptı ve İzmir'de mağaza açacak

    Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla, Nisan 2023 itibariyle Türkiye topraklarına giriş yaptı ve satışlara başladı. İstanbul ve Ankara'da mağazaları bulunan Tesla, İzmir'de de bir mağaza açacak. Şirket, İzmir mağazası için iş ilanları oluşturdu ve servis müdürü, otomotiv teknisyeni, mağaza müdürü ve satış danışmanı arıyor. Başvurular resmi web sitesi üzerinden yapılabilir.

  • Huawei ve BAIC'in ilk lüks elektrikli aracı Nisan'da tanıtılacak
    11 Mar Huawei ve BAIC'in ilk lüks elektrikli aracı Nisan'da tanıtılacak

    Huawei ve BAIC'in ortak girişimi, Çin'in premium elektrikli araç (EV) sahnesinde devrim yaratmayı hedefliyor. Huawei'nin ilk lüks elektrikli otomobili Nisan ayında görücüye çıkacak ve yeni markanın Xiangjie olarak adlandırılacağı söylentileri dolaşıyor. Bu ortaklık, premium EV piyasasını yeniden şekillendirebilecek cesur üretim hedefleriyle dikkat çekiyor.

  • Murat Kurum, İstanbul'da 'Engelsiz Seferberlik' ilan edecek
    11 Mar Murat Kurum, İstanbul'da 'Engelsiz Seferberlik' ilan edecek

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, engelli kardeşler için 'Engelsiz Seferberlik' ilan edeceğini açıkladı. Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarını engellilere göre tasarlayacaklarını belirtti. Ayrıca, İstanbul'da 10 yeni engelsiz yaşam merkezi açacaklarını ve otizmliler için 2 otizm merkezi inşa edeceklerini söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başlıyor
    11 Mar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Ramazan Ayı'na özel program 'Ramazan Etkinlikleri' bu kez de Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde 12 Mart-7 Nisan tarihleri arasında başlıyor. 'Filistin Gecesi' konulu Grup Kıyam Konseri ile başlayacak olan programda, Ramazan ayı boyunca çocuk etkinlikleri, ilahi, konserler, söyleşilerin yer alacağı etkinlik, hediyelik eşya ve yeme-içme alanları olacak.

  • Sarıgöl'de 23 Nisan etkinlikleri başladı
    11 Mar Sarıgöl'de 23 Nisan etkinlikleri başladı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası spor turnuvaları başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yarışacağı turnuvalarda futbol, voleybol ve futsal müsabakaları yapılacak. Turnuva 19 Nisan'da sona erecek ve dereceye giren okullara kupaları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Trabzon'da Ramazan'da balık fiyatları dikkat çekti
    11 Mar Trabzon'da Ramazan'da balık fiyatları dikkat çekti

    Trabzon'da Ramazan'ın ilk gününde tezgahlarda balık çeşitliliği dikkat çekerken, balıkların en ucuzu kilosu 50 TL'den satılan istavrit olurken, en pahalısı ise kilosu bin 300liradan satılan kalkan oldu. Denizlerde av yasağı 15 Nisan'da başlayacak olmasına az bir süre kala, Trabzon Balık Hali'nde Ramazan'ın ilk gününde tezgahlarda bol çeşit olması dikkat çekti.

  • Medeniyetimizin Kalem Güzelleri Sergisi
    11 Mar Medeniyetimizin Kalem Güzelleri Sergisi

    Yıldız Holding Sergi Salonu'nda düzenlenen 'Medeniyetimizin Kalem Güzelleri' sergisinde, hattat-müellif Mahmud Bedreddin Yazır'ın 'Medeniyet Aleminde Yazı ve İslam Medeniyetinde Kalem Güzeli' kitabının yeni baskısında yer alan görseller, çeşitli koleksiyonlara ait hüsn-i hat, tezhip ve yazılı ebru levhaları ile sanat eserlerinin hazırlanmasında kullanılan üretim malzemeleri sergileniyor. Sergi, 5 Nisan'a kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Nintendo, Süper Mario Kardeşler Filmi 2 için onay verdi
    11 Mar Nintendo, Süper Mario Kardeşler Filmi 2 için onay verdi

    Sinema dünyası geçtiğimiz yılı oldukça verimli geçirdi. Super Mario Bros. filminin en çok izlenen ikinci yapım olması dikkat çekti. Nintendo, Süper Mario Kardeşler Filmi 2'nin 3 Nisan 2026'da vizyona gireceğini duyurdu. Filmin animasyonuna başlandı ve yönetmenler Aaron Horvath ile Michael Jelenic olacak. Yapımcılığı Shigeru Miyamoto ve Meledandri üstlenecek. Nintendo ayrıca Legend of Zelda filmi ve yeni oyunlar hakkında da açıklamalarda bulundu.

  • VİOP Nisan Vadeli BIST 30 Kontratı Yükselişle Başladı
    11 Mar VİOP Nisan Vadeli BIST 30 Kontratı Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 1,8 yükselişle 10.417,00 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarının negatif seyirle başlamasına rağmen, Türkiye'nin kredi notunun yükselmesiyle birlikte endeks kontratının pozitif bir seyir izleyebileceğini belirtti.

  • Murat Kurum: 'Esenyurt Örnek ve Çınar mahallelerimizde tapu sorununu 1 Nisan'da çözüyoruz'
    10 Mar Murat Kurum: "Esenyurt Örnek ve Çınar mahallelerimizde tapu sorununu 1 Nisan'da çözüyoruz"

    Esenyurt'ta vatandaşlara seslenen AK Parti İBB Adayı Murat Kurum, İstanbulluların 5 yıldır beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde çile çektiğini söyledi.

  • Erzurum'da Ramazan Ayı İçin Mesai Saatleri Değişti
    10 Mar Erzurum'da Ramazan Ayı İçin Mesai Saatleri Değişti

    Erzurum Valiliği, ramazan ayı dolayısıyla kamu kurumlarının mesai saatlerinde değişiklik yapıldığını duyurdu. Beslenme ve uyku düzeninin değişmesi nedeniyle mesai saatlerinin yeniden düzenlendiği belirtilerek, yeni mesai saatleri kamuoyuna duyuruldu.

  • Fallout 2, Amazon Prime ile ücretsiz
    10 Mar Fallout 2, Amazon Prime ile ücretsiz

    RPG dünyasının ikonik serilerinden olan Fallout, tüm zamanların da en iyi yapımlarından biri olarak gösteriliyor. Bu kapsamda oyuncuların kısa süreliğine değerlendirebileceği bir kampanya bulunuyor. Fallout 2, şu anda Amazon Prime aboneliğinin bir parçası olarak ücretsiz sunuluyor. İlk olarak 1998 yılında piyasaya sürülen oyun, tüm zamanların en iyi rol yapma oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. Fallout 3 ve Fallout 4 ile aynı post-apokaliptik evrende geçtiği için, serinin hayranları tarafından oldukça seviliyor. Amazon Prime ise bu ay ikonik oyunu ücretsiz olarak sunuyor. PC oyunlarına yönelik dağıtılan kod sayesinde Fallout 2'yi GOG.com'dan alabilirsiniz. 10 Nisan'a kadar Kütüphanenize ekledikten sonra oyunun tamamen size ait olacağını belirtelim. Fallout 2; New Vegas gibi serinin birçok popüler yapımına temel oluşturuyor. Yeni oyunlardaki grupları, mekanları ve karakterleri ortaya çıkaran yapım, 1997 yılında sunulduğunda büyük ses getirmişti. Retro yapımları veya Fallout dünyasını seviyorsanız, bu kampanyadan faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Aydın Lisesi Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda İl Birincisi Oldu
    09 Mar Aydın Lisesi Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda İl Birincisi Oldu

    Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Satranç Turnuvası'nda Aydın Lisesi takımı, en iyi hamleleri yaparak il birincisi oldu. Dereceye giren takım, Grup Birinciliği Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.

  • Xiaomi, Elektrikli Otomobil Mağazalarını Açmaya Hazırlanıyor
    09 Mar Xiaomi, Elektrikli Otomobil Mağazalarını Açmaya Hazırlanıyor

    Xiaomi, elektrikli otomobil dünyasına girmek için çalışmalarını hızlandırdı. İlk modeli Xiaomi SU7'nin seri üretimine başlayacak olan şirket, Nisan ayında Pekin'de açılacak olan ilk mağazasını işletmeye başlayacak. Mağazada müşteriler, test sürüşleri için rezervasyon yapabilecek ve Xiaomi'nin farklı hizmetlerini öğrenebilecek. Ayrıca Xiaomi, yetkili bayilikler kurarak mağaza sayısını artıracak ve kendi teknolojilerini paylaşacak. İlk aşamada Çin'e özel olan mağazaların, ilerleyen dönemde diğer büyüyen elektrikli otomobil pazarlarında da faaliyet gösterebileceği belirtiliyor.

  • Anadolu Grubu'nda İcra Başkanı Değişimi
    09 Mar Anadolu Grubu'nda İcra Başkanı Değişimi

    Anadolu Grubu'nda 40 yılını tamamlayan Hurşit Zorlu, emekliye ayrılıyor ve görevini Burak Başarır'a devrediyor. Başarır, 1 Nisan 2024'ten itibaren Anadolu Grubu İcra Başkanı olarak görev yapacak.

  • Karaelmas Ekspresi Zonguldak'ta Turistik Yerleri Ziyaret Etti
    09 Mar Karaelmas Ekspresi Zonguldak'ta Turistik Yerleri Ziyaret Etti

    Tanıtım seferi kapsamında Zonguldak'a gelen Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi'nin yolcuları, Maden Müzesi'ni ve Gökgöl Mağarası'nı ziyaret etti. Tren, 12 Nisan'da başlayacak Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferleri kapsamında gece saatlerinde Zonguldak Garı'na geldi.

  • Mersin'de Dünya Kadınlar Günü kapsamında tenis turnuvası başladı
    09 Mar Mersin'de Dünya Kadınlar Günü kapsamında tenis turnuvası başladı

    Mersin'de düzenlenen tenis turnuvasına 14 kategoriden 350 sporcu katıldı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, kadınların sporda elde ettiği başarıları vurguladı. Turnuva, 20 Nisan'da sona erecek.

  • Kırklareli'nde Görevi Kötüye Kullanan Doktor ve 3 Sanık Yargılanacak
    09 Mar Kırklareli'nde Görevi Kötüye Kullanan Doktor ve 3 Sanık Yargılanacak

    Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Süleyman A. hastaları anlaşmalı medikal firmalara yönlendirerek maddi çıkar sağlamıştır. İddianamede, doktor Süleyman A. ile medikal firma yetkilileri I.I.Ç, Ö.C.K. ve Ö.Ö. hakkında 'İcbar Suretiyle İrtikap' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Sanıkların yargılaması 25 Nisan Perşembe günü başlayacaktır.

Advertisement