Şansal Büyüka'dan Piero Patlaması: Ben Senin Gözüne Neden İnanayım - Son Dakika
Spor

Şansal Büyüka'dan Piero Patlaması: Ben Senin Gözüne Neden İnanayım

Şansal Büyüka\'dan Piero Patlaması: Ben Senin Gözüne Neden İnanayım

Maraton programının sunucusu Şansal Büyüka, pieroyla ilgili tartışmalara isyan etti, "Temsilci gönderin, doğru mu değil mi bakalım. Ben senin gözüne neden inanayım?" dedi.

17.04.2016 08:48  Güncelleme: 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lig TV'de yayınlanan Maraton programında Şansal Büyüka'dan 'piero' ile ilgili sert açıklamalar geldi.

Şansal Büyüka, pieronun güvenilirliğinin sorgulanması üzerine, "Gelin buyurun pieroyu birlikte yapalım. Temsilci gönderin doğru mu değil mi bakalım. Ben senin gözüne neden inanayım? Allah aşkına isteyen gelsin, davet ediyoruz. Pieroyu açıyoruz, birlikte yapalım" diyerek adeta 'hodri meydan' dedi.

"KİM NE DEMİŞ HEPSİNİ AÇIKLARIZ"

Büyüka ayrıca kendilerini eleştirenlere gönderme yaparak, "Kim ne zaman ne demiş, ne yazmış CD'ler dahil hepsini ortaya koyarız. Zamanında ne demiş, şimdi ne diyor hepsini açıklarız" şeklinde konuştu.

Lukas Podolski'nin Fenerbahçe maçında ofsayt gerekçesi ile verilmeyen golünü piero ile ölçen Lig TV, 'ofsayt' sonucunun çıkması üzerine eleştirilmiş ve kamuoyunda tartışma yaşanmıştı.

PIERO SİSTEMİ NEDİR?

Piero, spor müsabakalarındaki pozisyonları analiz etmek ve açıklık getirmek amacıyla üretilen 3 boyutlu bir grafik sistemidir. Özellikle BBC1'de 2004 yılından bu yana kullanılan bu sistem, genel olarak televizyonlarda yorumcular ve sunucular tarafından kullanılır. Piero, kullandığı yenilikçi görüntü işleme algoritmaları ile sahada yaşanan pozisyonun, sanal ortama grafik formunda aktarımını sağlar. Piero, sahadaki oyuncuları "gerçek saha" algısından çıkararak yarattığı "sanal saha" platformuna aktararak yaşanan pozisyonu en iyi görüş açısından grafiğe dönüştürür. Bu sistem, yalnızca stadyum temelli spor organizasyonlarında değil aynı zamanda atletizm yarışmalarında da kullanılır.

POZİSYONLAR İSTENEN HER AÇIDAN ALINIR!

İsmini İtalyan ressam Piero della Francesco'dan olan söz konusu sistem, yarattığı sanal stadyum içerisinee aktardığı sanal oyuncular ile yaşanamış herhangi bir pozisyonu istediği her açıdan grafiğe dönüştürebilir. Piero, farklı kamera pozisyonlarından aldığı telemetrik verileri, video sinyalleri aracığıyla 3 boyutlu grafiğe dönüştürecek olan bilgisayar ortamına gönderme prensibi ile çalışır. Artan her kamera ve açı sayısı, Pierro tarafından verilecek daha detaylı veri anlamına gelir.

HER ALANA FOCUS YAPILABİLİYOR

Pieroyu kullanan operator, mevcut bilgileri sisteme girerek neredeyse eş zamanlı pozisyon tekrarları ve daha detaylı görüntüler eder. Piero'nun yapay kamerası, oluşturulan sanal stadyum içerisindeki her alana focus yapma yetisi ile pozisyonun içindeymiş hissi uyandırır ve gerçek kameraların görüntüleyemediği noktaları ekrana getirir.

Son Dakika Spor Şansal Büyüka'dan Piero Patlaması: Ben Senin Gözüne Neden İnanayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sports: hadi be ordan ......ofsayt yok 15 5 Yanıtla
  • rüştü....: şansal bırak allahın aşkına feneri kolluyacağım diye yıllarca milleti kandırdınız.Aziz ne isterse yaptınız futbolu kaosa sürüklediniz ama cok şükür sizin zamanınız doluyor artık 13 5 Yanıtla
  • sports: cek fotorafi goruntule ozaman 8 0 Yanıtla
  • marfat: Pierroyu istedigi gibi oynatiyor cakal sansar sanki bilmeyiz 6 2 Yanıtla
  • temha: Kalem kimin elindeyse kral o ancak kral çıplak onu gören göz nerede ? 1 0 Yanıtla

Advertisement