Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı - Son Dakika
Yerel

Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı

Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı

ATB ve BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Çandır: "Basının kamu adına yaptığı görev unutulmamalı, demokrasiye inanan herkesin basının çalışması için gereken ortamın hazırlanmasına katkı sağlamalıdır"

23.07.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Başkanı Ali Çandır, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 106'ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, özgür basının, demokrasinin olmazsa olmazı ve ifade özgürlüğünün teminatı olduğunu belirten Çandır, toplumun gözü kulağı olan basının kamuoyu adına sorgulama ve denetleme görevini yürüttüğünü kaydetti.

Güçlü basının demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesi, ifade özgürlüğünün sağlanması için çok önemli olduğuna vurgu yapan Çandır, mesajına şöyle devam etti:

"Basına yönelik sansür girişimi, sadece kitle iletişim araçlarına değil, toplumun gözüne, kulağına, haber alma özgürlüğüne, bilgilendirme hakkına uygulanacak bir sansür olarak tarihe geçmektedir. Basının haber alma ve verme hakkına toplumun sahip çıkması gerekmektedir. Basının kamu adına yaptığı görev unutulmamalı, demokrasiye inanan herkesin basının çalışması için gereken ortamın hazırlanmasına katkı sağlamalıdır. Basında sansürün kaldırılmasının yıldönümünü kutluyor, basın emekçilerine bu zor görevlerinde başarılar diliyorum." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement