Şantiye Cinayetinin Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Şantiye Cinayetinin Davası Başladı

Şantiye Cinayetinin Davası Başladı

İzmit Yeşilova'da bulunan Tepeköy Şantiyesi'nde silahlı saldırıya uğrayan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Volkan Şen'le ilgili cinayet davası görülmeye başlandı.

16.08.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmit Yeşilova'da bulunan Tepeköy Şantiyesi'nde silahlı saldırıya uğrayan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Volkan Şen'le ilgili cinayet davası görülmeye başlandı.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Emrah Sarıkaya, Mehmet Solmaz ve Erkan Solmaz ile avukatları Nazmi Küçükosmanoğlu, Cengiz Sarıbay ve olayda öldürülen Volkan Şen'in eşi Pınar Şen ve avukatı Mehmet Akgül katıldı. Duruşmada ilk olarak savunma yapan tutuklu sanık Emrah Sarıkaya, suçlamaları kabul etmediğini belirterek Volkan Şen'in arkadaşı olduğunu söyledi. Savunmasına devam eden Sarıkaya, şöyle konuştu: "Mehmet, olaydan sonra maktulü ayağından vurduğunu, kendisinin sabıkalı olduğu için cezasının fazla olacağını, ancak benim sabıkam olmadığı için cezamın az olacağını söyledi. Bende kabul ettim. Polis merkezine gidip teslim oldum. Maktulün durumunun ağır olduğunu öğrenince doğru ifade verdim. Olay günü ben bankaya para yatıracaktım. Mehmet de bankadan para çekecekti. Bana da çekeceği paradan bir miktar verecekti. Bu nedenle arabadaydım. Mehmet bankaya gitmeden önce şantiyeye gitti. Benle Erkan arabadaydık. Bir anda silah sesi duyduk. Sonra araçtan indiğimizde Volkan'ı yerde yatarken gördük. Mehmet aracı ıssız bir yere çekti. Kullandığı silahı vererek birkaç el havaya ateş açtırdı. Sonra silahla gelerek teslim oldum. Ölen Volkan'la herhangi bir husumetim bulunmamaktadır. Olay nedeniyle pişmanım."

Mehmet Solmaz ise savunmasında, Emrah'ın yalan söylediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğru söylediği tek şey var o da benim Volkan'ı vurduğumdur. Ölen Volkan benim 20 yıllık arkadaşımdır. Çocuğuna sünnet yapacak diye benden para istedi. Ancak, aldığı parayı dediği tarihte vermedi. Bu nedenle kendisi ile aramda husumet oldu. Kendisinden parayı istedim. Tartıştık. Bu tartışmalar sonrası olaydan 10 gün önce 10 kişilik bir grup üzerime saldırdı. Beni dövdü. Tedavi gördüm. Olaydan bir gün önce İstanbul'a gidecektim. Bütün paramı Ceyhun'a vermiştim, araç kiralasın diye bu nedenle Erkan ve Ahmet ile para almaya gidecektim. Yolda Volkan ile karşılaştım. Yanında birileri vardı. Sonrasında tartıştık. Volkan belinden silahını çıkarıyordu. Tişörtüne takıldı. Bende 2008'de yaşadığım bir olay nedeniyle üzerimde hep taşıdığım silahımı çıkararak birkaç el korkutmak amaçlı yere ateş ettim. Yaralandığını gördüm. Ambulans çağırın diyerek olay yerinden kaçtım. Suçun üstlenilmesi konusunda kimseye bir şey söylemedim." Erkan Solmaz ise avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle ifade vermedi.

EŞİM SÜREKLİ TEHDİT EDİLDİ

Duruşmaya katılan Volkan Şen'in eşi Pınar Şen ise sanıkların savunmalarının gerçeği yansıtmadığını, eşinin sürekli tehdit edilip darp edildiğini, günlerce bu nedenle eve gitmediklerini, sanıkların hepsinden şikayetçi olduğunu ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiğini söyledi.

Mahkeme, tanıkları dinledikten sonra eksiklerin giderilmesi, duruşmaya gelmeyen tanıkların duruşmaya celplerine karar vererek davayı 17 Eylül 2013 tarihine erteledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şantiye Cinayetinin Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi
    07:51 TİP adayı Gökhan Zan'a adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildi

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay'dan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'ın olduğu iddia edilen ses kayıtları kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Zan'a adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar teklif edilen kayıtların kilit ismi Turgay Kocaya da sessizliğini bozdu. Kocakaya, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" dediğini öne sürdü.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement