Sapanca Gölü Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşıyor

Sapanca Gölü Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşıyor

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nün tarihinin en büyük düşüşünü yaşadığını söyledi.

08.07.2014 19:00  Güncelleme: 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada bu yıl kurak bir mevsim geçirdiklerini anlatarak, Sapanca Gölü'nün de bu kuraklıktan ciddi olarak etkilendiğini söyledi.

Sapanca Gölü'nün hem Sakarya hem de Kocaeli'nin en temel ve önemli içme suyu kaynağı olduğunu dile getiren Keleş, "Maalesef Sapanca Gölü şu anda tarihinin en büyük düşüşünü yaşıyor" dedi.

Keleş, şu an kirlenme olmadığı için su kalitesi açısından ciddi bir riskin gözükmediğini ifade ederek, "Bu tür su kaynakları, özellikle doğal depolama alanına sahip olan Sapanca Gölü gibi su kaynakları işletme kodu ya da su bütçesi dediğimiz kritilerle dikkate alınarak yönetilmelidir. Sapanca Gölü'nün su bütçesi bu anlamda zorlanma yaşıyor. İçme suyu öncelikli olarak kullanılırsa bu zorlanma, nisbeten yönetilebilir ama hem içme suyu hem kontrolsüz endüstriyel kullanım yüklenirse Sapanca Gölü'ne, uzmanların ifadelerine ve bizim tespitlerimize göre Sapanca Gölü gerçekten telafisi imkansız sıkıntılarla karşı karşıya kalır" şekllinde konuştu.

Şu anda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Su Yönetimi Genel Müdürlüğü ile yürüttükleri süreci yakından takip ettiklerini anlatan Keleş, Bakan Veysel Eroğlu'nun konuyu bizzat takip ettiğini kaydetti.

Keleş, göldeki ekokolik dengede şu an için hemen oluşacak bir riskin bulanmadığını dile getirerek, ancak bunun sürdürülebilir ekolojik denge açısından yönetilir bir durum olmadığını vurguladı.

Sapanca Gölü'nün yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren bir göl olması nedeniyle ekolojik dengesinin de çok önemli olduğunu belirten Keleş, "Eğer önümüzdeki sene mevsim normallerinde bir yağış yağarsa, özellikle kar yağışı olursa kendini toplarlayacağı kanaatindeyiz. Eğer bu kuraklık devam edecek olursa, biz böyle birşeyi öngörmüyoruz, ortaya bir takım riskler çıkabilir" ifadesini kuillandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü Tarihinin En Büyük Düşüşünü Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement