Sapanca'da Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Sapanca'da Vergi Haftası Etkinlikleri

Sapanca Mal Müdürü Mine Akay Çetin, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakam Gökhan Azcan'ı ziyaret etti.

23.02.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sapanca Mal Müdürü  Mine Akay Çetin, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Kaymakam Gökhan Azcan'ı ziyaret etti.

Azcan, yaptığı konuşmada, son yıllarda gerçekleştirilen vergi düzenlemeleri ve kayıt dışı ekonomi mücadele eylem planlarıyla vergi tahsilatında önemli artış sağlandığını söyledi.

Verginin öneminde değinen Azcan, "Devletlerin temel finansman kaynağı olan vergi, etkin ve sağlıklı bir şekilde toplandığı takdirde ülkelerin büyümesine ve gelişmesine doğrudan etki etmektedir." dedi.

Azcan, toplum da sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulabilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Vergi konusunda yapılacak yasal düzenlemelerden daha ziyade, konunun öneminin ve hassasiyetinin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi suretiyle vatandaşlarımızın vergilerini gönüllü olarak verir hale gelmesi önemlidir. Vergi Haftası, ülkemizin kalkınması ve gelirlerinin adil şekilde dağıtılarak kamu hizmetlerinin topluma daha etkin ulaştırılması ve gelecek nesillerimizin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergilerle sağlanacağı bilincinin toplumun her kesimine verilmesi açısından büyük önem arz etmektedir."

Mal Müdürü Çetin de hafta kapsamında ilçede yapılacak etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca'da Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement