Sapanca Doğapark'taki Özel Çocuklar Kampı Neşe İçinde Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Sapanca Doğapark'taki Özel Çocuklar Kampı Neşe İçinde Sona Erdi

Sapanca Doğapark\'taki Özel Çocuklar Kampı Neşe İçinde Sona Erdi

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Doğapark Sanat Çiftliği'nde, Portakal çiçeği Plastik sanatlor Kolonisi'nin çocuklara yönelik Çocuk Sanat Kampı'na gelen, çoğunluğu down sendromlu ve engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, kampı tamamlayarak neşye içinde ayrıldı.

24.08.2015 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'ndeki Doğapark Sanat Çiftliği'nde, Portakal çiçeği Plastik sanatlor Kolonisi'nin çocuklara yönelik Çocuk Sanat Kampı'na gelen, çoğunluğu down sendromlu ve engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan 50 öğrenci, kampı tamamlayarak neşye içinde ayrıldı. Çouğunluğu ilk kez böyle bir etkinlikte yeralan çocuklar büyük bir mutluluk yaşarken, kampın önümüzdeki yıl daha fazla katılımla gerçekleştirileceği bildirildi.

İşadamı Ahmet Şahin tarafından 2008 yılında kurulan ve bugün dünyanın en tanınan sanat etkinlikleri arasında giren Sapanca'daki Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi bu yıl 3. kez sanatsever özel çocukları ağırladı. Çocuk Sanat Kampı'nda Türkiye genelinde herhangi bir engelinden dolayı destek eğitime ihtiyacı olan ve Özel Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim gören 50 öğrenci ve öğretmenleri biraraya geldi. Koloni Başkanı Hakan Körpi gözetiminde, Portakal Çiçeği Çocuk Resim Yarışması ve Etkinlikleri Koordinatörü Nurdan Likos'un programladığı etkinlikte özel çocuklar iç dünyalarını yansıttıkları resim ve rheykeller yaptı, atölye çalışmalarına katıldığı, gezilere götürüldü. Kampın son gününde çocuklar için eylence düzenlendi. Portakal Çiçeği Çocuk Resim Yarışması ve Etkinlikleri Koordinatörü Nurdan Likos kampla ilgili bilgi verirken, Türkiye'nhin farklı illerinden gelen özel eğitim gören öğrenciler ile onların öğretmenlerini ağırladıklarını hatırlatarak şunları söyledi: "Özel öğrencilerle resim, fotoğraf, heykel atölyeleri yaptık. İstanbul'da Oyuncak Müzesi, Darıca'da Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı ile bir çok yerde gezi yaptık. Ritim atölyesi ve konserler yaptık. Onların yapmak istedikleri, hayal ettiklerini öğrendikçe yeni atölyeler yaptık. Kampın amacı sosyal anlamda çocukların sosyalleşmesini sağlamak, iletişim becerilerini arttırmayı kapsıyor. İlk geldiklerinde çekingen ve arkadaşlıklar kuramayan çocuklarla hepbirlikte oyunlar oynayarak eğlendik."

Portakal çiçeği Sanat Kolonisi'nin 2008 yılında işadamı Ahmet Şahin tarafından kurulduğunu ve bugün Dünya'nın en tanınan sanat etkinlikleri arasında yer aldığını da belirten Nurdan Likos, "Burada dünyüanın dönt bir yanından gelen sanatçılarla da her yıl çalıştaylar yapılıyor. Son yıllarda da çocuklarla ilgili etkinlikler yapılıyor. Türkiye geneli resim çalışmaları yapılıyor. Bunlara katılan öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Özellikle son 3 yıldır da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yarışmalar yapılıyor Çocuklar burada bir öğretmen ve bir veli ile birlikte gelebiliyor. Umuyorum ki bu çalışma örnek olur ve Türkiye'nin her yerinde yapılır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanca Doğapark'taki Özel Çocuklar Kampı Neşe İçinde Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement