Sapanca Gölü'nde Bir Yanda Kuraklık Bir Yanda Kaçak Avcılar - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü'nde Bir Yanda Kuraklık Bir Yanda Kaçak Avcılar

Sapanca Gölü\'nde Bir Yanda Kuraklık Bir Yanda Kaçak Avcılar

Son aylarda kuraklıkk ile gündeme gelen Sapanca Gölü'nde kaçak avlanan balıkçılara karşı gölde yapılan denetimlerde 6 kilometre uzunluğundaki ağ, 2 gemi hızını ve aldığı yolun miktarını gösteren cihaz (parekete) ve 5 pinter (balık sepeti) ele geçirildi.

10.07.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son aylarda kuraklıkk ile gündeme gelen Sapanca Gölü'nde kaçak avlanan balıkçılara karşı gölde yapılan denetimlerde 6 kilometre uzunluğundaki ağ, 2 gemi hızını ve aldığı yolun miktarını gösteren cihaz (parekete) ve 5 pinter (balık sepeti) ele geçirildi. Sapanca gölünde bilinçsiz avlanma nedeniyle bir çok balık neslinin yok olma tehditi ile karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Sapanca Gölü'nde önceki gün Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAMADER), İl Jandarma Komutanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, gölde kaçak avlanan balıkçılara karşı aramalar yaptılar.

Günboyu süren denetimlerde göle atılmış 6 kilometre uzunluğunda ağ, 5 pinter ile 2 pareketeye el koyan ekipler, 3 balıkçı içinde yasal işlem yaptı.

SAMADER Başkanı Semih Kolçak, burada gazetecilere gölde kaçak avlananların bilinçsizce avlandıklarını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Sapanca Gölü'ndeki balıklar, bilinçsiz avlanma nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yakaladığımız ağların delikleri çok küçük yavru balıklarda avlanıyor. Bu da gölde sürdünebilir bir nesil için tehlikeli bir durumdur. Avcılık bir spordur ve bunu unutmamak gerekir" diye konuştu.

GÖLDE 9 BALIK TÜRÜ YOK OLDU

Dünyanın, suyu içilebilir sayılı gölleri arasında yer alan Sapanca'da 9 balık türünün nesli tükendi. Uzmanlara göre balıkların ortadan kaybolmasında kontrolsüz avcılığın, kirliliğin ve su işletmelerinin gölü besleyen dereleri zehirlemesinin etkisi büyük. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nce yapılan bir araştırma, gölde yaşayan yılan balığı, Ankara çöp balığı, çapak balığı, noktalı inci, kurt balığı, havuz balığı, cüce kayabalığı, kaya balığı ve tatlısu levreğinin tamamen tükendiğini ortaya koymuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü'nde Bir Yanda Kuraklık Bir Yanda Kaçak Avcılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement