Sapanca Gölü'nde sazlık yangını (2) - - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü'nde sazlık yangını (2) -

Sapanca Gölü\'nde sazlık yangını (2) -

Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.

09.04.2014 20:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son 10 yılın en düşük seviyesine gerileyen Sapanca Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Gölün Arifiye kıyısında bulunan sazlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle geniş alana yayılan alevlere Sakarya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve Adapazarı Orman Bölge Müdürlüğüne ait çok sayıda arazözle müdahale ediliyor.

Yangın söndürme çalışmalarını inceleyen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının 4 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

Alevlerin gölün doğu kısmındaki sazlıklarda sürdüğünü anlatan Büyük, "Etrafa sirayet etmesini önlemeye çalışıyoruz. Ayrıca doğal koruma altındaki sazlıkların çok açıdan önemi var. Bu, bir kayıp ama kontrol altına almaya çalışıyoruz. Bu saatten sonra hava araçlarının gelişi de sıkıntılı ama mevcut imkanlarla söndürme çalışmaları devam ediyor. Soğutma çalışmaları yapılıyor, takviye ekipler sürekli geliyor. Kısa sürede kontrol altına alınacağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Öte yandan, yangının neden olduğu duman bulutu kilometrelerce uzaktan görüldü.

-sapanca gölü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü'nde sazlık yangını (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement