Sapanca Gölü'ndeki Su Seviyesinin Düşmesi - Son Dakika
Yerel

Sapanca Gölü'ndeki Su Seviyesinin Düşmesi

Sapanca Gölü\'ndeki Su Seviyesinin Düşmesi

Sakarya Valisi Coş: "Bu konuda gerekli tedbirler alınıyor, planlar, projeler yapılıyor.

12.09.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesine ilişkin gerekli tedbirlerin alındığını, plan ve projelerin yapıldığını belirterek, "Bu planlama, projelendirme ve uygulamalar tamamlandığında inşallah hem Sakarya hem de Kocaeli, Sapanca Gölü'ne daha az ölçüde ihtiyaç duyacak" dedi.

Coş, bir restonantta düzenlediği basın toplantısında, Sapanca Gölü'nde yaşamsal sıkıntı olmadığını söyledi.

Sapanca Gölü'nde geçmişte karşılaşılan değerlerin altında bir durumun olduğunu ifade eden Coş, "Hamdolsun kuruma, Sapanca Gölü'nün yok olması anlamında tehditle karşı karşıya değiliz. Havalar da iyi gidiyor, inşallah böyle devam eder" diye konuştu.

Vali Coş, Sapanca Gölü'nün havzasının, içme ve kullanma suyu olarak daha az kullanılması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunun için hem Sakarya'nın hem de Kocaeli'nin birtakım tedbirler alması lazım. Bu konuda gerekli tedbirler alınıyor, planlar, projeler yapılıyor. Bu planlama, projelendirme ve uygulamalar tamamlandığında inşallah hem Sakarya hem de Kocaeli, Sapanca Gölü'ne daha az ölçüde ihtiyaç duyacak. Dolayısıyla Sapanca'nın tehlike ihtimaliyle karşılaşması da inşallah tekrarlanmayacak. Bu doğrultuda Sakarya'da Büyükşehir Belediyemizin projelendirdiği barajla ilgili çalışmaları Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız yakından takip ediyorlar."

"Paralel yapı"yla mücadele

Bir gazetecinin, Adana'daki MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin sorusu üzerine, Coş, Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu, yönetim yetkisini hukuka uygun şekilde elde edenlerin kullanabileceğini söyledi.

Coş, hukuka uygun olmayan, milli iradenin yetki vermediği kişilerin millete, devlete ait yetkileri kullanmaya kalkışmasını kabul etmenin, normal karşılamanın, hoş görmenin mümkün olmayacağını vurgulayarak, "Yetkiyle sorumluluk eş anlamlıdır. Yani siz yetkiliyseniz, aynı zamanda millete, halka karşı sorumlusunuzdur. Halka karşı sorumluluğu olmayan bazı insanların elde ettikleri birtakım nüfuzla devletin içinde devletin işleyişine müdahele etmeleri ve 'paralel devlet' diye nitelendirilen, devletin bilinen işleyişini aksatmaya çalışmalarını kabul etmek, hoş görmek, bunun sonuçlarını makul görmek asla mümkün değil" dedi.

Devlet görevlilerinin amir ve görevlerinin belli olduğunu ifade eden Coş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onun dışında başka kişilerden, şahıslardan, odaklardan emir almaları, onların verdiği görevleri resmi görevleri yerine ikame etmeye çalışmalarını hoş karşılama mümkün değil, zaten "paralel dediğimiz oluşum" orada ortaya çıkıyor. Bu tür oluşumlarla Sakaryamızda da böyle bir anlayışı ortaya koymak isteyen kim olursa olsun elbette mücadele edeceğiz. Kanun hakimiyetini sağlayacağız. Ahmet'in, Mehmet'in, şu şahsın, bu şahsın hakimiyeti, egemenliği değil, kanun hakimiyeti sağlanacak, hukukun üstünlüğü sağlanacak."

Hüseyin Avni Coş, milli iradeye hesap veren, milli iradenin seçtiği kişilerin dışında başka şahısların yetki kullanmaya, devleti yönetmeye kalkışmalarını kabul etmenin, benimsemenin, hoş görmenin hiçbir zaman mümkün olmadığını ifade ederek, "Bunların ortaya koyacakları her türlü fitne, fesat, entrika, kumpaslara karşı dikkatli olacağız. Bunların başarıya ulaşmaması için bütün vatandaşmarımızla birlikte hukukun bizlere tanıdığı bütün imkanları kullanacağız" ifadesini kullandı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sapanca Gölü'ndeki Su Seviyesinin Düşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement