Sapanca Gölü ve Yuvacık Barajı Suya Doydu - Son Dakika
Güncel

Sapanca Gölü ve Yuvacık Barajı Suya Doydu

Son yağışlarla hem Sapanca Gölü, hem Kocaeli'deki Yuvacık Barajı ile Kandıra'da yeni yaptırılan içme ve sulama amaçlı Namazgah Barajı suya doydu.

12.02.2015 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yağışlarla hem Sapanca Gölü, hem Kocaeli'deki Yuvacık Barajı ile Kandıra'da yeni yaptırılan içme ve sulama amaçlı Namazgah Barajı suya doydu. Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne yapılan su takviyesi de durduruldu.

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, yaz döneminde sürekli su takviyesi aldığı Sapanca Gölü'ne, aynı hat üzerinden, İzmit'teki Yuvacık Barajı'ndan yağışlardan sonra su takviyesi yapıyordu. Son 3 ayda, Sapanca Gölü'ne Yuvacık'tan 12 milyon metreküp su takviyesi yapıldığı, Sapanca Gölü'ndeki su kodunun da son yağmur ve kar yağışı ile birlikte 31.85'e çıkmasıyla, DSİ su takviyesinin durdurulmasını istedi.

İSU, Başiskele Kullar İçmesuyu Arıtma Tesisi girişinde bulunan Sapanca hattından, Balaban Su Deposu ve Sapanca Terfi Merkezine gelen Yuvacık Barajı suyu, buralardan bırakılarak Sapanca gölüne gönderiliyordu. DSİ Sakarya Şube Müdürlüğü'nün göle su takviyesinin durdurulmasını talep etmesi üzerine, İSU Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı'ndan Sapanca gölüne yaptığı su takviyesine bugün itibariyle durdurdu.

Bu arada son yağışlarla ve Sapanca Gölü'ne de su takviyesi yapılmasına rağmen, toplam 50 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip içme suyu amaçlı Yuvacık Barajı'nda bugün itibariyle 42.54 milyon metreküp su bulunduğu bildirildi. Kandıra'da yeni yaptırılan içme ve sulama amaçlı Namazgah Barajında ise 19,30 milyon metreküp su tutulduğu belirtildi. - İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sapanca Gölü ve Yuvacık Barajı Suya Doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement