Sapanca'ya Bir Arıtma Tesisi Daha - Son Dakika
Yerel

Sapanca'ya Bir Arıtma Tesisi Daha

Sapanca\'ya Bir Arıtma Tesisi Daha

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi’nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı.

01.09.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Muhtelif Yerler İçmesuyu Projesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini açıkladı. Rüstem Keleş, "Şehir genelinde çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Sapanca'ya bağlı 11 mahalle için başlattığımız içmesuyu yatırımımız da sürüyor. Uzunkum, Ünlüce, Kuruçeşme, Dibektaş, Nailiye, Hacımercan, Şükriye, Balkaya, Memnuniye, İlmiye ve Fevziye Mahalleleri için 65 kilometre hat ve iki içmesuyu deposu inşa ediyoruz" dedi.

Projenin Pamukova Eskiyayla havzasında yapımına devam edilen Akçay Barajı ile entegre olacağını da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, "5,5 milyonluk çalışmamızla Sapanca'ya bağlı yüksekte kalan yerleşimlerin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Yatırımımız sayesinde yağışlı havalarda bölgenin içmesuyunda bulanma yaşanmayacak. 11 mahallemize de daha bol içmesuyu ulaşacak. Projemiz aynı zamanda Akçay Barajı ile de entegre olacak. Tüm yatırımlarımızın tamamlanmasıyla bölge uzun yıllar içmesuyunda hiçbir sorun yaşamayacak" diye konuştu. İlçede daha önce devreye alınan Muradiye, Hacımercan ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerine bir yenisinin daha ekleneceğinin müjdesini de veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca ilçemizde 3 içmesuyu arıtma tesisimiz var. Yürüttüğümüz Üst Köyler İçmesuyu projesi kapsamında bir içmesuyu arıtma tesisi daha inşa edeceğiz. En ileri teknolojiyle arıtma yapacak Memnuniye Tesisleri'nin de inşallah kısa süre içerisinde ihalesine çıkacağız. Yatırımlarımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sapanca'ya Bir Arıtma Tesisi Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement