Eskişehir'de Şapka Sergisi İzlenime Sunuldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskişehir'de Şapka Sergisi İzlenime Sunuldu

Eskişehir'de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Şapka Sergisi izlenime sunuldu.

16.04.2014 20:27  Güncelleme: 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında "Şapka Sergisi" izlenime sunuldu.

ETİ Arkeoloji Müzesi'nde Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye'nin ilk ve tek Şapka Müzesi'ne ait örneklerden bir bölümünün Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de sergileneceğini söyledi.

Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nin gerçekleştirdiği bu sergide Cumhuriyet'in kurulduğu günden bu yana kullanılan erkek ve kadın şapkalarının bulunduğunu belirten Vali Tuna, "Cumhuriyet inkılaplarının bir parçası olan şapkayı büyük önder Atatürk, ilk kez Kastamonu'da giymiş ve geçmişten günümüze zengin bir şapka koleksiyonunun oluşmasında önemli bir rol oynamıştır. Cumhuriyet tarihine şapka estetiğinde ışık tutan bu serginin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Ayna ise Cumhuriyet tarihinden bu yana kullanılan şapkaları sergilediklerini ifade ederek, "Burada Atatürk'ün kullandığı şapkaların benzerleri ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in kullandığı şapkanın yanı sıra ünlü modacıların şapkaları yer alıyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Tuna ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi. Bu sırada Merkezi Müdür Ayna, günün anısına Vali Tuna'ya şapka hediye etti.

Açılışa, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, 1. Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Hava Pilot Tümgeneral Recep Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergi 22 Nisan'a kadar açık kalacak.

Eskişehir\'de Şapka Sergisi İzlenime Sunuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskişehir'de Şapka Sergisi İzlenime Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement