Saraçoğlu'nda Tahliye Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Saraçoğlu'nda Tahliye Gerginliği

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’nde yenilenme projesi kapsamındaki tahliye kararı nedeniyle yaşanan gerginlikler bugün de sürdü.

06.10.2015 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi'nde yenilenme projesi kapsamındaki tahliye kararı nedeniyle yaşanan gerginlikler bugün de sürdü. Tahliye çalışması yapan polisler ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Üyesi Tezcan Karakuş Candan arasında gerginlik yaşandı.

Başkent'te sabah saatlerinde tahliye kararı verilen Saraçoğlu Mahallesi'nde Oğuzhan-Necla Gökalp çiftinin evinde tahliye çalışmaları başladı. Tahliyenin kanunsuz olduğunu ve binaya zarar verildiğini iddia eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi Üyesi Tezcan Karakuş Candan, "Burası kültürel miras, binalar tescilli, bütün orijinal kapılar hepsi tescilli. Buradaki insanları zorla tahliye ediyorlar, bu tahliyeyi yaparken, burada iki önemli şey var, bir buradaki insanların konut dokunulmazlığı ihlal ediliyor, ikincisi binaların kendisi zaten tescilli olduğu için böyle bir şey olacaksa bile mimarı olacak, sanat tarihçisi olacak, mimarlık tarihçisi olacak, plancısı olacak. Çünkü bu binaların hepsi hepimiz için çok önemli" ifadelerini kullandı. Karakuş ile polisler arasında, Karakuş'un binaların kültür mirası olduğunu söylemesi ve binaya zarar verildiğini öne sürmesinden dolayı tartışma yaşandı.

Tahliye kararı verilen evde oturan Oğuzhan Gökalp, "Biz yaklaşık yüz kişi direnmeye başladık ama 15-20 kişi kaldı. Sonuna kadar direneceğiz çıkmamak için. Burayı aldığımızda çöp gibiydi. Bu evin her tarafında bizim emeğimiz var" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Saraçoğlu'nda Tahliye Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement