Saray Camii'nin Bakım ve Onarımı Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Saray Camii'nin Bakım ve Onarımı Tamamlandı

Saray Camii\'nin Bakım ve Onarımı Tamamlandı

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Saray Camii’nin bakım ve onarımının tamamlandığını, caminin önümüzdeki hafta içerisinde tekrar ibadete açılacağını bildirdi.

11.12.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Aydın, Saray Camii'nin bakım ve onarımının tamamlandığını, caminin önümüzdeki hafta içerisinde tekrar ibadete açılacağını bildirdi.

Aydın, yaptığı açıklamada, caminin 2. Bayezid zamanında 1487 senesinde Germiyanoğulları Beyliği hükümdarı 2. Yakub Bey'in subaşısı olan Hisar Bey'in oğlu Mustafa Bey tarafından yaptırıldığını belirterek, "Bölge Müdürlüğümüz tarafından söz konusu camiye ilişkin olarak rölöve-restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlatılmış olup bu projeler Kütahya KTVKBK Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır.Saray Camii, onarım projesi dahilinde yapı çevresine drenaj kanalı derinleştirilerek yapılmıştır. Cami duvarları etrafına kar ve yağmur sularını yapıya zarar vermeden drenaja bağlamak için çakıl havuzu yapılmıştır. Cami etrafındaki mevcut döşeme kaplamaları restorasyon projesi doğrultusunda andezit kaplama ve bordür bitişli olarak çevre düzenlemesi yeniden yapılmıştır. Cami içi tabanında mevcut bulunan elektrikli ısıtıcı ve ahşap döşeme kaldırılarak horasan şap üzerine sıcak sulu alttan ısıtma yapılarak ısınma tesisatı yenilenmiştir" diye konuştu.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Saray Camii'nin Bakım ve Onarımı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement