Saraybosna 6. Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Saraybosna 6. Türk Film Festivali Başladı

Bosna Hersek'te, bu yıl altıncısı düzenlenen Türk Film Festivali, Osman Sınav'ın yönetmenliğini yaptığı Uzun Hikaye filminin gösterimiyle başladı.

25.04.2014 23:48  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'te, bu yıl altıncısı düzenlenen Türk Film Festivali, Osman Sınav'ın yönetmenliğini yaptığı "Uzun Hikaye" filminin gösterimiyle başladı.

Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen 6. Türk Film Festivali'nin açılış filmi "Uzun Hikaye" UNITIC İş Merkezi'nde gösterildi. Gösterime, filmin yönetmeni Osman Sınav ve oyuncusu Kenan İmirzalıoğlu da katıldı.

Yönetmen Sınav, buradaki konuşmasında, daha önce "Uzun Hikaye" için, meslek hayatının "en tamam filmi" ifadesini kullandığını hatırlatarak, "Hala benim için öyle. Burada altını çizmek istediğimi bir şey var. Uzun Hikaye bir Balkan ruhunu anlatır. Bulgaryalı Ali karakteri tam bir Balkan ruhunu anlatıyor, o yüzden burada da gösterilmesi ayrı bir önem taşıyor" diye konuştu.

Sınav, Bosna Hersek'e 1995'te ilk defa geldiğini ve o zaman bu ülkeye aşık olduğunu söyledi.

Oyuncu İmirzalıoğlu, canlandırdığı Bulgaryalı Ali karakteri için, "Bulgaryalı Ali, karşılaştığı tüm hayat zorluklarına rağmen, onlara tebessümle bakabilen bir adamdır" dedi.

Programa katılan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Bosna Hersek'te faaliyet gösteren Türk kurumlarının çeşitli alanlarda proje ürettiğini ancak kültürün de ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yıldız, daha sonra Sınav ile İmirzalıoğlu'na hediyeler takdim etti.

Gösterime, Türkiye'nin Saraybosna Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı, Anadolu Ajansı (AA) Balkanlar Bölge Müdürü Ömer Çetres ve çok sayıda sinemasever de katıldı.

1 Mayıs'a kadar devam edecek film festivali kapsamında, Bosna Hersekli sinemaseverler, "Uzun Hikaye", "Yunus Emre Aşkın Sesi", "Zerre", "Uzak", "Propaganda" ve "Tepenin Ardı" filmlerini ücretsiz izleme imkanı bulacak. Filmler daha sonra, 7-11 Mayıs'ta Mostar kentinde izleyiciyle buluşacak. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna 6. Türk Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement