Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da Sırp Yetkililerle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da Sırp Yetkililerle Görüştü

Erginay, ziyaret kapsamında Bosna Sırp Cumhuriyeti Meclis Başkanı Radoyiçiç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Vlayki ve Banya Luka Belediye Başkanı Gavranoviç'le bir araya geldi.

15.09.2014 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'teki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde (RS) temaslarda bulundu.

Göreve geldikten sonra Banya Luka'ya ilk resmi ziyarette bulunan Erginay, RS Meclis Başkanı İgor Radoyiçiç, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emil Vlayki ve Banya Luka Belediye Başkanı Slobodan Gavranoviç ile görüştü.

Büyükelçi Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Bosna Hersek'i bir bütün olarak gördüğünü belirterek, bunu mayıs ayında Bosna Hersek'te meydana gelen sel felaketinin ardından yapılan yardımlarla da kanıtladıklarını söyledi.

Türkiye'nin yakın zamanda seçim sürecinden geçtiğini ve halkın ilk kez doğrudan cumhurbaşkanını seçtiğini hatırlatan Erginay, seçimler boyunca Türkiye'de seçim atmosferinin olumlu geçtiğini, Bosna Hersek'te 12 Ekim'de yapılacak devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin de aynı şekilde olumlu bir atmosferde geçmesini dilediğini ifade etti.

Erginay, temaslarının ortak amacının ikili ilişkilerde bulundukları noktayı görmek ve bu ilişkilerin hangi alanlarda geliştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak olduğunu kaydederek, görüşmeleri kapsamında Bosna Hersek'te mayıs ayında yaşanan sel felaketi ve bu felaketin ardından Türkiye'nin yaptığı yardımlar hakkında da Sırp yetkililerle konuştuklarını söyledi.

Öte yandan, Erginay ile Radoyiçiç görüşmesinin ardından, RS Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin ele alındığı ve ekonomik iş birliği alanında bu ilişkileri geliştirmenin mümkün olduğu konusunda tarafların mutabık oldukları belirtildi.

RS Meclis Başkanı Radoyiçiç'in Büyükelçi Erginay'a RS'deki ekonomik ve siyasi durum hakkında bilgi verdiği kaydedilirken, ikilinin mayıs ayında yaşanan sel felaketinde hasar gören bölgelerdeki yardım faaliyetleri hakkında da görüştükleri ifade edildi.

Banya Luka'daki temaslarına yarın da devam edecek olan Büyükelçi Erginay, RS Ticaret Odası yetkilileriyle bir araya gelecek, Banya Luka Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve İslam Birliği temsilcileriyle görüşecek. - Republika Srpska

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna Büyükelçisi Erginay, Banya Luka'da Sırp Yetkililerle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement