Saraylı Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Güncel

Saraylı Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi

Saray ilçesindeki 90 kişilik öğrenci grubu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Çanakkale'ye gitti.

28.05.2013 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saray ilçesindeki 90 kişilik öğrenci grubu, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Çanakkale'ye gitti.

SODES kapsamında hazırlanan projeyle ilk kez uçağa binerek Çanakkale'ye giden öğrenciler, Yahya Çavuş Anıtını, Çanakkale Şehitleri Abidesini, Alçıtepe ve Seddülbahir köylerini, Seyit Onbaşı Anıtını, 57. Alay Şehitliğini ve Conkbayırı gibi tarihi zafere sahne olan birçok önemli yeri görme fırsatı yakaladı.

Gezinin ikinci gününde ise kordonda dolaşan öğrenciler, Truva Atı, Çimenlik Kalesi, Çanakkale Deniz Müzesi ve Aynalı Çarşı'yı ziyaret edip Çanakkale gezisini tamamladı.

Öğrencilerden Gül Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayatımda ilk kez uçağa bindim. İzmir'i ve Çanakkale'yi gördüm. İlk kez ailemden ayrı arkadaşlarımla kaldım. Çanakkale'de gezerken yaşananlar beni çok etkiledi. Kaymakamımıza bizi geziye götürdüğü için çok teşekkür ederim" dedi.

Proje Koordinatörü Abdurrahim Karakurt da öğrencilerin gezi nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını ve birçok öğrencinin hayatında ilk kez uçakla seyahat etme şansını yakaladığını söyledi.

Öğrencilerin bu duyguları SODES projesi sayesinde yaşadığına değinen Karakurt, "Projenin uygulanmasında emeği geçen özellikle Van Valiliği SODES Proje Koordinasyon Ofisi proje uzmanlarına ve projenin her aşamasını adım adım takip ederek ilgisini, desteğini bizden esirgemeyen, havaalanına kadar gelip bizi uğurlama nezaketinde bulunan Kaymakamımız Ahmet Can Pınar'a teşekkür ederim" diye konuştu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraylı Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement