Sarayönü'nde Yangın ve Deprem Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Sarayönü'nde Yangın ve Deprem Tatbikatı

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü İtfaiye Merkezi ekipleri tarafından, ilçedeki 17 okulda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

15.06.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü İtfaiye Merkezi ekipleri tarafından, ilçedeki 17 okulda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı.

Sarayönü Merkez ve Ladik Mahallesi'nde bulunan 17 okulda yapılan yangın ve deprem tatbikatında, öğretmenlere temel yangın güvenliği ve acil tahliye eğitimi verildi.

İtfaiye ekipleri, öğretmenlere ve öğrencilere, çıkacak olası yangınların nedenlerini ve yangına karşı alınacak önlemlere ilişkin uygulamalı sunumlar yaptı.

Gerçekleştirilen tatbikatlarda, yangın ve deprem senaryoları üretilerek yangın ve deprem anında yapılması gerekenler uygulama olarak gösterildi.

Sarayönü Merkez İtfaiye Amiri Seyfettin Alakır, yapılan tatbikatların eğitim niteliğinde olduğunu söyledi.

Bu eğitimlerin küçük yaşlarda verilmesinin daha etkili olduğunu ve bilinçli bir nesil yetişeceğini belirten Alakır, "Yangın, deprem ve benzeri durumlarda öğrencilerimizin nasıl hareket etmesi gerektiği, personelin nasıl korunacağını gösterdik. Bu tatbikatların öğrencilerimiz açısından yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sarayönü'nde Yangın ve Deprem Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement