Sare Davutoğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika
Politika

Sare Davutoğlu Afyonkarahisar'da

Sare Davutoğlu Afyonkarahisar\'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, her toplumun önem ve üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden birisinin çocuk sağlığı olduğunu kaydederek, “Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda bizim mutluluğumuzun da temelidir” dedi.

24.04.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, her toplumun önem ve üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden birisinin çocuk sağlığı olduğunu kaydederek, "Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda bizim mutluluğumuzun da temelidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, annesi adına yaptırılan Üçlerkayası Köyü Refika Hatun Kur'an Kursu temel atma töreni için Afyonkarahisar'a geldi. İhsaniye İlçesine bağlı Üçlerkayası Köyünde gerçekleştirilen temel atma töreni öncesi, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını da ziyaret eden Sare Davutoğlu, ardından Üçlerkayası Köyünde hazırlanan tören alınan geçti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve jandarma tarafından köpeklerle bomba aramasının yapıldığı tören alanında Sare Davutoğlu'nu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner ile birlikte kalabalık bir heyet karşıladı. Karşılamada Sare Davutoğlu'na öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi. Çocukları seve ve bir süre sohbet eden Davutoğlu'na vatandaşların ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Temel atma töreni Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlarken, okunan duaların ardından Sare Davutoğlu akrabaları ile birlikte kursun ilk harcını kürek ile attı. Sare Davutoğlu, el arabasına doldurulan harcı atarken kendisine yardımcı olmak isteyen korumalarına izin vermezken, aile üyelerinin harç atmasına kendisi yardım etti. Buranın ardından Sare Davutoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Üçlerkayası İlkokulunda hazırlanan ve "Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler, Kadın Gözünde Afyonkararahisar ve Bir Mektup, Bir Kitap, Bir Dost" projelerinin başlangıcının yapılacağı etkinliğe katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Sare Davutoğlu hayata geçirilen projelere tek tek değinerek, projelerin ortak noktasının kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguladı. Projelerin ayrıca sanatı, dostluğu, paylaşmayı da zenginleştiren aktiviteler içerdiğini hatırlatan Sare Davutoğlu, "Medeniyetimizin temel diriği olan kadınlarımız ve çocuklarla ilgili yürütülen her bir proje bugünlerimiz için olduğu gibi yarınlarımız içinde inşallah çok değerli sonuçlar ortaya koyacak" dedi.

"KADIN GÖZÜNDE AFYONKARARAHİSAR PROJESİ"

Konuşmasında, önce Kadın Gözünde Afyonkararahisar isimli fotoğraf projesine değinen Sare Davutoğlu, "Aslında bu proje iki zarif alanı, kadını ve sanatı bir araya getiriyor. Hem kadın bakışını hem de resim sanatını kentin zenginleri ve kültürü ile birleştiriyor. İnşallah Afyonkarahisar'ın zenginlikleri çok farklı kesimlere ulaşmış olacak. Kadınlarımız böyle projeler ile yeteneklerini değerlendirmekle kalmayacak onları bizimle de paylaşabilecekler, proje sonucunda ortaya çıkacak eserleri bende şahsen çok merak ediyorum. Eminim ki kadınlarımızın elinden çıkmış bu kent tasvirleri şehre ve hayat dair fikirlerimize zenginlik ve değer katacaktır" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI AYNI ZAMANDA BİZİM MUTLULUĞUMUZUN DA TEMELİDİR"

Sare Davutoğlu Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler projesi ile ilgili ise şunları söyledi:

"Her ortamda dillendirmeye ve önemine dikkat çektiğim konulardan birisi toplumun temelinin aile olduğu gerçeği. Sosyal politikalarımıza ilişkin özellikle sivil çalışmalar ile hayatım boyunca çok ilgilendim ve elimden geldiği kadar katkı vermeye çalıştım. Sağlıklı Çocuklar ve Mutlu Aileler projesi benim açından çok önemli bir yere sahip. Biliyoruz ki sağlıklı toplum sadece hasta olmayan bireylerden oluşmaz. Sağlıklı toplum sağlıklı yaşayan ve koruyucu sağlık hizmetlerinin düsturlarını hayatının her alanında uygulayan kişilerden oluşur. Çocuklarımızın sağlığı aynı zamanda bizim mutluluğumuzun da temelidir. Her toplumun önem ve üstünde durması gereken, ihmale gelmeyecek sağlık meselelerinden birisi çocuk sağlığıdır. Sağlık taramaları da aslında hasta olmadan alınması gereken tedbirler konusunda farkındalık oluşturması açısından çok değerlidir. Hem de bu taramalar sırasında belki ailenin farkında olmadığı bazı problemlerin erken teşhisinin konulup, tedavisinin yapılması anlamında da büyük bir hizmet görecektir. Diş sağlığının ehemmiyeti bu anlamda çok önemli. Genel sağlığımız içerisinde diş sağlığımız yönelik tedbirler bu açıdan da çocuklarımızın yaşam boyunca sağlıklarının korunması açısından çok önemli. Hükümetlerimiz bu bilinçle uzun yıllardır çok önemli adımlar attılar, atmaya da devam edecek. Daha sağlıklı çocuklarla, daha mutlu aileler ile daha müreffeh bir toplum için inşallah hep birlikte çalışıyoruz."

"ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK BU PROJE ASLINDA BİR CAN SİMİDİ GİBİ"

Son olarak Bir Mektup, Bir Kitap, Bir Dost projesine değinen Sare Davutoğlu, projenin çocuklar açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederek, "Bir başka başlatacağımız proje ise Bir Mektup, Bir Kitap, Bir Dost projesi. Çocuklarımıza yönelik bu proje aslında bir can simidi gibi hayati konulara değiniyor. Mektupla çocuklarımız hislerini kağıtla, kalemle aktarmanın inşallah keyfini yaşayacak. Her bir kitap hediyesi bir çocuğumuzdan diğerine sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma gibi son derece önemli meziyetlerinde köprüsünü kuracak. Bireyleri ve yalnızlığa iten modern yaşama biçimlerine karşı öz değerlerimizden güç alarak dost edinmeyi öğrenecek ve arkadaş olacaklar. Aslında hemen hemen her ailede, her bireyde cep telefonu var, fakat iletişimin aslında yaygınlaşması bir ölçüde iletişiminde yüzeyselleşmesi yol açtı. Mektup kültürü kaybetmememiz ve korumamız gereken bir kültür. Daha derinlemesine birbirimizi tanımamız için çok uzun yıllar sonrasında hepinize güzel hatıralar yaşatacak, o anki duygularımızı yeniden yaşamamızı sağlayacak bir tecrübe" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sare Davetoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri Üçlerkayası İlköğretim Okulu ana sınıfına geçerek öğrencilerin diş muayenelerinin yapılmasını yerinde gördü, Sare Davutoğlu ayrıca öğrencilere çeşitli hediyelerde verdi. Programın bu bölümüne özel basın yayın, kuruluşlarının girmesine izin verilmedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sare Davutoğlu Afyonkarahisar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement