Sare Davutoğlu Engelli Öğrenci ile Ebru Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu Engelli Öğrenci ile Ebru Yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen “Engellileri birlikte aşalım” programına katıldı.

10.12.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sancaktepe Belediyesi “Yaşam İçin engel yok” sloganı ile başlattıkları projeleri tanıtmak için Sancaktepe Kültür Merkezi’nde “Engelleri birlikte aşalım” isimli program düzenledi. Düzenlenen programa Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci ve çok sayıda engelli vatandaş ve ailesi katıldı.

Program öncesi Engelli Dinlenme Evi (EDEV) ‘nin öğrencileri tarafından yapılan Sergi açılışını gerçekleştiren Sare Davutoğlu, burada önlük ve eldiven giyerek sergide bulunan eserleri yakından inceledi. Ardından bedensel engelli İlknur Güneri ile birlikte Ebru yaptı. Sonrasında Programın olacağı salona gelen Sare Davutoğlu vatandaşları selamladı. “Engelleri Birlikte Aşalım” Programı Engelli Mehteran takımının gösterisi ile başladı.

ENGELLİ KARDEŞLERİM BİR KAHRAMANDIR

Düzenlenen programda konuşan Sare Davutoğlu, “Dünya Engeliler Günü için yapılan programın bir yandan sizlerin sesinizi kamuoyuna duyurulmasını sağlarken, diğer yandan beraber kat etiğimiz yolu ve hedeflerimizi paylaşabileceğimiz bir ortam sağlayacak”dedi.

Engellilerin başarı ve azimlerinden herkese büyük dersler düştüğünü sözlerine ekleyen Davutoğlu, "Engeli bireylerimizin aileleri ile birlikte hepsi bir diğerinden daha zor mücadelelerden geçiyor. Bu sebeple benim gözümde her engelli kardeşim bir kahramandır. Engelli politikalarında amaç yardım etmekten çok ayağa kaldırmak değil. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışırken onlara engel olmamaktır. Bunun en uzun vadeli kalıcı yolu eğitim sistemini engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak yenilemektir” ifadelerini kullandı.

Engelliler için yapılan hizmetlere değinen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü, ”2011 yılında yürürlüğe konulan ve reform niteliğinde olan ve Dünyada bir ilk olan, Engelli merkezi yerleştirme sisteminin diğer bir güzelliği işsiz olan engelli sayısının ve diğer bilgilerin düzenlenmesine ön ayak oldu, Şuandan merkezi sınava ve kuraya başvuran yaklaşık 125 bin engelli vatandaşımız mevcut. 2002 yılında 5 bin 777 olan memur sayısı 2014 yıl sonu itibariyle yüzde 645’lik yani nereyse 7 katlık bir artışla 38 bin 27’ye ulaşmış olacak"

Engeliler için yaptıkları çalışmaları anlatan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "Burada iki önemli unsur var. Engelli kardeşlerimizi kendi bulundukları ortamdan başka bir ortama çıkararak onların psikolojik rahatlıklarına kavuşmalarına vesile olmak istedik. Engelli vatandaşlarımızın ailelerine gün içerisinde çocuklarını bırakamadıkları için onları da ayrıca dinlendirmiş olalım dedik’’ ifadelerini kullandı.

Program sonunda Paşaköy Hatıra Ormanına Sare Davutoğlu adına dikilen 100 tane ıhlamur ağacının sertifikası Sancaktepe Belediye Başkan’ının eşi Hatice Erdem tarafından Sare Davutoğlu’na takdim edildi. Ayrıca işitme engelli Ertan Ayhan Sare Davutoğlu’na karakalem portre çalışması hediye etti.

AHMET FARUK SARIKOÇ 

Sare Davutoğlu Engelli Öğrenci ile Ebru Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu Engelli Öğrenci ile Ebru Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement