Sare Davutoğlu, Fatih'te Aile Sağlığı Merkezi Açtı - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu, Fatih'te Aile Sağlığı Merkezi Açtı

Sare Davutoğlu, Fatih\'te Aile Sağlığı Merkezi Açtı

* Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, " Bu merkezlerde halkımız ile sağlık çalışanları arasında sadece profesyonel tıbbi bir ilişki yok. Tıpkı bir mahallenin sıcak atmosferi de bu merkezlerde izlenebilir.

19.12.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu,

" Bu merkezlerde halkımız ile sağlık çalışanları arasında sadece profesyonel tıbbi bir ilişki yok. Tıpkı bir mahallenin sıcak atmosferi de bu merkezlerde izlenebilir. Çünkü sağlık çalışanları ile hastaları aile gibi olur, birbirleriyle komşuluk ederler"

" Eyüp Kamu Sağlığı Merkezi ve Güngören Ana-çocuk Sağlığı Merkezi'nde hizmet etme imkanı buldum. Benim halen daha o yıllardan tanıştığım görüştüğüm pek çok dostum, hastalarım var"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL/ DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Neslişah Sultan Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı.

Fatih Neslişah Sultan Mahallesi'nde hizmete giren aile sağlığı merkezinin açılışı için düzenlenen törene Sare Davutoğlu'nun yanı sıra Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile mahalle sakinleri de katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Sare Davutoğlu, bir hekim ve bir vatandaş olarak sağlık merkezi açılışlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Fatih Belediyesi'ni bu hizmeti nedeniyle tebrik ediyorum" dedi.

"İLK ADIM SAĞLIK MERKEZLERİ ŞİFA VE ŞEFKAT KUCAĞI GİBİ"

Sağlık kuruluşları arasında ilk adım sağlık merkezlerinin diğer sağlık merkezlerinden çok daha önemli olduğunu kaydeden Davutoğlu, "İlk adım sağlık merkezleri adeta şifa ve şefkat kucağı gibidir. Diğer sağlık kuruluşlarımızda şifa ve sağlığın korunması ön planda olsa bile mahallelerimizde halkımızın ilk olarak başvurduğu bu merkezler aynı zamanda şefkatin de merkezi konumundadır. Bu merkezlerde halkımız ile sağlık çalışanları arasında sadece profesyonel tıbbi bir ilişki yok. Tıpkı bir mahallenin sıcak atmosferi de bu merkezlerde izlenebilir. Çünkü sağlık çalışanları ile hastaları aile gibi olur, birbirleriyle komşuluk ederler. Eminim burada çalışacak hekimlerimiz de birkaç hafta görmedikleri amcaları, teyzeleri merak ederler; ebe hanımlar takiplerini yaptıkları doğum yaklaşmış gebelerin evlerini arayarak haberdar ederler" diye konuştu

HEKİMLİK YILLARINDAN ÖRNEK VERDİ

Konuşmasında hekim-hasta ilişkileri için "Bunları kendi pratiğimden biliyorum" diyen Sare Davutoğlu, "Eyüp Kamu Sağlığı Merkezi ve Güngören Ana-çocuk Sağlığı Merkezi'nde hizmet etme imkanı buldum. Benim halen daha o yıllardan tanıştığım görüştüğüm pek çok dostum, hastalarım var" ifadesini kullandı.

"SAĞLIĞIN KORUNMASI VE HASTALIKLARIN TEDAVİSİNDE KİŞİYE ÖZEL UYGULAMALAR GEREKMEKTEDİR"

Davutoğlu "2010 yılından bu yana aile sağlığı merkezlerinde sağlık sektörümüz ile halkımız arasında şifadan vefaya bir yol kuruldu. Bazı açılardan bir kısım sıkıntıların yaşandığı sağlıkta şiddet gibi, vefasızlık gibi veya hak edilen sağlık hizmetlerinin alınamaması gibi bu alanda ümit ediyorum ki aile sağlığı çalışmaları çok daha olumlu gelişmelere vesile olacaktır. Aile sağlığı merkezi hekimlik sanatının ilk ve en yakından uygulama alanıdır. Sağlığı tehdit eden her unsura karşı önlem almak bunun içerisindedir. Ruh ve beden sağlığı birbirinden ayrılamaz. Toplum sağlığı, ruh sağlığı, beden sağlığı ve aile sağlığını hiç gözardı edemeyiz. Tüm bu konularda hekimin görevi elinden gelen tüm önlemi almaktır. Sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisinde kişiye özel uygulamalar gerekmektedir. İşte bu merkezlerde kurulacak yakın ilişki sayesinde bu mümkün olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Sare Davutoğlu Neslişah Sultan Aile Sağlığı Merkezi'nin açılış kurdelesini gezdi. Sare Davutoğlu, sağlık merkezini gezerek Mustafa Demir ve hekimlerden bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu, Fatih'te Aile Sağlığı Merkezi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement