Sare Davutoğlu: "Tek Derdimiz İnsanlık Onurunu Savunmaktır" - Son Dakika
Güncel

Sare Davutoğlu: "Tek Derdimiz İnsanlık Onurunu Savunmaktır"

Sare Davutoğlu: "Tek Derdimiz İnsanlık Onurunu Savunmaktır"

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Sare Davutoğlu, “Bugünkü tek derdimiz, tek meselemiz insanlık onurunu savunmaktır.

20.04.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine katılan Sare Davutoğlu, "Bugünkü tek derdimiz, tek meselemiz insanlık onurunu savunmaktır. Efendimize layık olmanın yegane yolu da budur" dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Kadınlardan Peygambere Sesleniş" adlı etkinlik düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ve çok sayıda davetli katıldı katıldı.

AK Partili kadınların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, 13 yaşındaki Rabia Kılıç'ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Hz. Muhammed'in Veda Hutbesi'nin okunduğu programda konuşan Sare Davutoğlu, "Bugünkü tek derdimiz, tek meselemiz insanlık onurunu savunmaktır. Efendimize layık olmanın yegane yolu da budur" dedi.

Dünyada bir kısım insanların hak ile güç kavramlarını birbirinin aynıymış ve "güçlü olan aynı zamanda haklı olandır" şeklinde takdim etmeye çalıştıklarını söyleyen Davutoğu, "Hepimizi güçlü olanın aynı zamanda haklı olduğuna da inandırmaya da çalışıyor. Tarafsız ve adil olması gereken uluslar arası insani kurumlar bile gücün sarhoşluğuna maalesef teslim oluyorlar. Avrupa'da yaşayan 20 milyon Müslüman ne yazık ki bugün ayrımcı nefret söylemlerine muhatap oluyor. Bu bir arada yaşama konusunda sadece Avrupa'nın değil bütün insanlığın Müslümanlardan öğrenmesi gereken çok şey var. Efendimizin sürgün edildiği Mekke'ye tekrar dönüşü ve Mekke'nin fethinden sonra ortaya koyduğu tavır, her Müslüman için örnek olmalıdır" şeklinde konuştu.

"PEYGAMBERİMİZİN İZİNDEN YÜRÜYENLER ADİL VE HAKKANİYETLİ BİR DÜZEN İNŞA EDEBİLİRLER"

Konuşmasında Hz. Muhammed'in hayatından örnekler veren Sare Davutoğlu, "Akıl almaz işkenceler gördüğü şehre Fatih olarak girdiğinde intikam hisleriyle değil, hoşgörüyle, muhabbetle, adaletle davrandı. Peygamber Efendimizin bize vasiyeti olan Veda Hutbesi'nde toplumları, devletleri sıkışıp kaldıkları ruhsuz, insanlık onurunu ayaklar altına alan tutumlardan uzak durmamız için paha biçilmez öğütler vardı. Veda Hutbesi sadece Müslümanlara değil tüm insanlığa, barışı, huzuru, hoşgörü iklimini yeniden getirebilir. Buradan çıkarılabilecek derslerle dünyada kin ve nefret kültürünün yerini, rahmet ve merhamet kültürü, rahmetle merhamet pratiği alabilir. Peygamber Efendimizin izinden yürüyen insanlar ve toplumlar sadece adil ve hakkaniyetli bir düzen inşa edebilirler. Birbirinin hukukunu korumanın yegane yolu gücü değil hakkı esas almaktır. Bu, birbirimizle ilişkilerimizden başlayarak tüm yönetim kademelerine kadar böyledir. Bize göre yeryüzünün her yerinde insanlığın muhtaç olduğu adalet ve hukuk düzenleri güce göre değil hakkaniyete, adalete göre şekillenmelidir. Bütün dertlerimizin devası olarak sadece kendimiz için değil, yakınlarımız için, çocuklarımız için, Efendimizden feyiz alalım" dedi.

"GÜÇ SARHOŞLUĞU DÜNYANIN HER YERİNDE ACI COĞRAFYALAR OLUŞTURUYOR"

Sare Davutoğlu, bugün hak ve adaletin yerini alan güç sarhoşluğunun dünyanın her yerinde acı coğrafyalar oluşturduğunu ifade ederek, "Bu coğrafyalarda azımsanamayacak sayıda Müslüman kardeşimizde diğer insanlarla beraber zulme uğruyor, çile çekiyor. Üstelik bize bu acıyı yaşatanların bir kısmı Müslümanları bu acının sebebi olarak takdim etmeye gayret ediyor. İslam düşmanı bazı kişiler ve gruplar, kitleleri ciddi tahriklerle bilinmezliğe sürüklüyor. Oysa bu nefret söyleminin hedefi olan Müslümanlar tarihin gördüğü en huzurlu toplumun mimarı Hz. Muhammed'in ümmeti. Her Müslüman aslında mensubiyeti gereği dünyaya huzuru, barışı ve birlikte yaşayabilme kültürünü tesis etmekle yükümlü. Maalesef Müslümanların bir kısmı da bu sınavı, birlikte yaşama kültürünü hayatımıza aktarma sınavını başarıyla geçemedi. ve bunu yaparak hem kendilerine, hem İslam'a hem de dünya barışına büyük zararlar verdiler" ifadelerini kullandı.

TOPBAŞ: "BU SEÇİM, TÜRKİYE'NİN KADERİNİN MASAYA YATIRILDIĞI BİR SEÇİM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise genel seçimlerle ilgili kısa bir değerlendirme yaparak "Önümüzde bir genel seçim var. Bu genel seçim Türkiye'nin kaderinin masaya yatırıldığı bir seçim. Dünyada ezber bozan bir Türkiye olsun istiyorsak, bu seçimde çok farklı gayretleri ortaya koymak zorundayız. Bu cevher içimizde var. Bunun formülü bizde var. Bunun formülü Allah'ın Resul'ünde var. O formülle biz inanıyorum ki bütün kapıları açar, bütün gönülleri açar ve gönüllerde yer tutabiliriz" dedi.

Programın ardından AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, her biri için 10 bin Salavat-ı Şerif getirilen "999" gülü Sare Davutoğlu'na takdim etti. Programda ayrıca AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sare Davutoğlu: 'Tek Derdimiz İnsanlık Onurunu Savunmaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı
    22:14 Manisa Sarıgöl'de Trafik Kazası: 1 Yaralı

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile araç çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Büyükçekmece'de Otomobil Gölde Uçtu, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Büyükçekmece'de seyir halindeki bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu göle uçtu. Kazada ağır yaralanan sürücü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerine sevk edilen ekipler, gölde ve araçta başka birinin olup olmadığını kontrol etmek için arama çalışması yaptı. Polis ekipleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu
    22:11 İzmir Torbalı'da Anne Kedinin Yavrusunu Kurtarma Operasyonu

    İzmir Torbalı'da bir anne kedi, yavrusunun kuyuya düşmesi üzerine miyavlayarak bina sakinlerinden yardım istedi. Kadınlar tarafından düzenlenen kurtarma operasyonunda yavru kedi kurtarıldı ve anne kedi olay yerinden bir an olsun ayrılmadı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti
    22:11 Konya'da Otomobil Kanala Düştü, Sürücü Hayatını Kaybetti

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düştü ve sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşar Konur (79) idaresindeki otomobil, yoldan çıkarak önce durağa çarptı ve ardından kanala düştü. Olay yerine sağlık, trafik ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralanan sürücü, hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.


Advertisement