Sarı Melekler Kar, Kış Demeden Hasta Kurtarıyor - Son Dakika
Güncel

Sarı Melekler Kar, Kış Demeden Hasta Kurtarıyor

Sarı Melekler Kar, Kış Demeden Hasta Kurtarıyor

Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralardan son 1 ay içerisinde snowtrack (kar üstü aracı) ve helikopter ambulans ile 83 hasta kurtarılarak sağlık merkezlerine ulaştırıldı.

06.01.2016 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da kar ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralardan son 1 ay içerisinde snowtrack (kar üstü aracı) ve helikopter ambulans ile 83 hasta kurtarılarak sağlık merkezlerine ulaştırıldı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, son 1 ay içerisinde yolları kapalı olan köy ve mezralardan 83 hasta kurtarıldı. Verilere göre snowtrackla, Horasan'dan 15, Çat'tan 17, Karayazı'dan 7, Tekman'dan 28 ve mezralardan 2 olmak üzere toplam 69 hasta, ambulans helikopter ile de 14 hasta kurtarılarak sağlık merkezine sevk edildi.

Kurtarılan hastaların büyük bir bölümünün hamile olmak üzere hipertansiyon, travma ve kalp hastaları olduğu kaydedildi. Bazı köylerde yapılan hasta kurtarma operasyonlarında kar üstü araçlarla hastanın ilçe merkezine getirilerek buradan hava ambulansı ile merkeze getirildiği kaydedildi.

"KAR, KIŞ DEMEDEN HASTA KURTARIYORLAR"

Sağlık Bakanlığı Erzurum 112 Komuta Kontrol Merkezi ekipleri kar kış demeden hasta kurtarıyor. Ekipler, Erzurum'da kışın yoğun kar yağışı nedeniyle yolları kapanan köylerdeki acil hastaları kurtarmak için snowtrack ve paletli ambulanslarla kar, tipi demeden yollara düşüyor. Sağlık ekiplerinin her koşulda hasta kurtarmak için çabaladığını söyleyen Erzurum Sağlık İl Müdürü Serhat Vançelik, "Kış aylarının çetin geçtiği bölgelerde sağlıklı olmak sağlık hizmeti vermekten oldukça zor oluyor. Ekiplerimiz hastaları kurtarmak için canla başla çalışıyorlar. Kış aylarında herhangi bir acil durum için 112 Acil Komuta Kontrol Merkezimiz tüm teçhizatlarıyla müdahaleye hazır haldedir" dedi.

Öte yandan kış aylarını en çetin geçiren illerden Erzurum'da insan sağlığının tehlikeye atılmaması için her türlü imkan sağlanıyor. Binlerce kayaksevere ev sahipliği yapan Palandöken Dağı'ndaki ekipler, olası çığ tehlikesi için hazır kıta bekliyor. Kapanan köy yollarındaki acil hastalara müdahale etmek de 112 Komuta Merkezi ekiplerine düşüyor. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarı Melekler Kar, Kış Demeden Hasta Kurtarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement