Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler Açıklaması

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Eskişehir Valiliği’nin oluşturduğu heyet tarafından tespiti yapılan sera mağduru 113 kişiye ve zeytin üreten 30 kişiye, 2 milyon lira hibenin kaymakamlık tarafından dağıtıldığını bildirdi.

20.09.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, Eskişehir Valiliği'nin oluşturduğu heyet tarafından tespiti yapılan sera mağduru 113 kişiye ve zeytin üreten 30 kişiye, 2 milyon lira hibenin kaymakamlık tarafından dağıtıldığını bildirdi.

Başkan Güler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in bazı gazetelerde Sarıcakayalı çiftçilere verilen hibe ile alakalı olarak yayınlanan haberleri üzerine açıklamalarda bulundu. Güler, 31 Aralık 2014 tarihinde Eskişehir ve ilçelerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle büyük zarar gören seralar için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın harekete geçerek valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan heyetin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 13 milyon lira hasar tespit edildiğini kaydetti.

"Sarıcakaya, Mihalgazi ve Tepebaşı ilçelerinde Başbakanımızın Ekonomi Başdanışmanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili adayı Prof. Dr. Emine Nur Günay hanımefendinin çabaları sonucunda mağdur çiftçilerimize vermek üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Birimi tarafından Eskişehir Valiliğine 5 milyon hibe gönderilerek hükümetimiz çiftçimizin yanında olduğunu göstermiştir" diyen Güler, şu ifadeleri kullandı:

"İlçemde de valiliğin oluşturduğu heyet tarafından tespiti yapılan sera mağduru 113 kişiye ve zeytin üreten 30 kişiye 2 milyon hibe kaymakamlık tarafından dağıtılmıştır. CHP Milletvekili Sayın Cemal Okan Yüksel, çiftçilerimize sağlanan bu hibeyi görmezden gelerek hükümetimizi sınıfta kalmak ve çiftçimizi kaderine terk etmek ile suçlamıştır. Sayın Yüksel, 9 aydır mağdur olan hangi çiftçimizle bir araya gelmiş ve çiftçimizin hangi derdine derman olmuşlardır? Hukuk okumuş olmalarına rağmen şartlı olarak valilik makamına gönderilen hibenin belediyelerce kullanılmasının mümkün olmadığını bilmiyorlar mı?" - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement