Sarıcakaya Sentetik Sahasına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Sarıcakaya Sentetik Sahasına Kavuşuyor

Sarıcakaya Sentetik Sahasına Kavuşuyor

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yapımı başlanan sentetik saha, tamamlandığında amatör kulüp maçlarına ev sahipliği yapacak.

03.08.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde yapımı başlanan sentetik saha, tamamlandığında amatör kulüp maçlarına ev sahipliği yapacak.

İlçe merkezine yapılan ve ihalesi tamamlanan sentetik saha, ilçe ve çevre illerin amatör kulüplerini ağırlamaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili konuşan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, sahanın belediye tarafından işletileceğini dile getirerek, bilgi verdi. Güler, "Seçimden önce ilçeme bir halı saha projesi kazandırmıştım. Daha sonra ihtiyaç için rantabl olmadığını düşündüm. Buraya tam boy sentetik sahanın yapılmasını istedim. Yetkililer de bu isteği olumlu buldular. Ödeneğini yaptık. Benzeri sadece Sivrihisar'da olan 80'e 105 metrelik sahanın ihalesi tamamlanmak üzere. Burada Nallıhan'dan Bilecik'e kadar böyle bir saha yok. Dolayısı ile amatör kulüpler yapacakları maçları burada yapabilecekler. Bu takımlar buraya gelip burayı gezebilecekler" dedi.

SARICAKAYA İÇİN ÖNEMLİ YATIRIM

İhalesinin 350 bin TL bedelle bir firma tarafından alındığını ve yapımına başlandığını aktaran Güler, "Burası 550 bin TL bedelle ihaleye çıktı, bir firma 350 bin TL'ye ihaleyi aldı. Bu yatırım Sarıcakaya için çok önemli. İşletmesini belediye yapacak ve hiçbir ücret almayacağız. Vatandaşlar akşamları da aydınlatmalarla maç yapabilecekler" diye konuştu.

Güler ayrıca, sahada kulüp maçlarının da yapılabileceğini, uzun vadede ise takım kamplarının Sarıcakaya'da kamp yaparak bu sahada çalışmalarını gerçekleşebileceğini kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıcakaya Sentetik Sahasına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement