Sarıçam'da Asgari Ücret Bin 400 Lira Oldu - Son Dakika
Güncel

Sarıçam'da Asgari Ücret Bin 400 Lira Oldu

Sarıçam\'da Asgari Ücret Bin 400 Lira Oldu

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, meclisin aldığı kararla belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşı bin 400 liraya çıkarıldı.

10.05.2015 14:05  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, belediyede çalışan asgari ücretlilerin maaşı bin 400 liraya yükseltildi.

TEKLİF BAŞKANDAN GELMİŞTİ

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı toplantılarında asgari ücretle çalışan belediye işçilerinin maaşlarının bin 400 lira olmasını teklif etmiş ve bu teklif oybirliği ile komisyona havale edilmişti.

13'E KARŞI 19 OYLA KABUL EDİLDİ

Komisyon Bilal Uludağ'ın teklifini görüşerek kabul etti. Komisyon kararı meclisin mayıs ayı son oturumunda oylandı. Asgari ücretin bin 400 liraya çıkarılmasına ilişkin komisyon raporu 13 hayır oyuna karşı 19 oyla kabul edildi.

"PARTİMİZİN VAADİNİ İLK OLARAK UYGULAMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"

Meclis üyelerine teşekkür eden Sarıçam'ın MHP'li Belediye Başkanı Bilal Uludağ:

"Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, partimizin seçim beyannamesinde iktidara gelmeleri halinde asgari ücreti bin 400 lira yapacaklarına dair taahhütte bulundu. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak bunu ilk olarak uyguluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü işçilerimiz büyük fedakarlıklarla Sarıçam'a hizmet veriyor. Onlar her şeyin en iyisine layık" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sarıçam'da Asgari Ücret Bin 400 Lira Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (57)

  • Mehmet: Kaç işçi olduğu hiç önemli değil amma 10 amma 50 sonuçta asgari ücretle çalışan vatandaş evine 1 lokma daha fazla götürecek güzel bi karar almışlar keşke bütün asgari ücretle çalışanlar alsa. 85 1 Yanıtla
  • eski akp li yeni mhpli: Bravo. AKP ye vericektim oyumu ama vazgeçtim oyum mhp ye 28 17 Yanıtla
  • Çetin KULAKSIZs: 100 tane akrabamın oyları bu sefer MHP ye 26 7 Yanıtla
  • DEVLET SÖZÜ: tebrik ederiz başkanım ALLAH YOLUNUZU DAİMA AÇIK ETSİN İNŞALLAH. . 29 1 Yanıtla
  • Eski bir akp'li: Tebrik ederim sizleri, yurdumun Mert insanları, vallahi billahi'de bu sefer oy'um MHP'ye. 22 4 Yanıtla
  • piran: Valla sapina kadar HDP liyim helal olsun taktir ettim darisi bizim belediyelrin basina 20 4 Yanıtla
  • Fatih: Helal olsun sana başkanım her zaman yanındayız 20 3 Yanıtla
  • MERDO: BÖYLESİ TAMAM CHP BOL KESEDEN ATIYOR AMA BELEDİYELERİNDE İŞÇİLER MAAŞ ALAMIYOR 900 DAHİ ALAMIYOR. VAAT TE BULUNUYORSANIZ ÖNCE KENDİ İŞYERİNİZDE UYGULAYIN İNANALIM. 21 1 Yanıtla
  • emekli: helal olsun size ben emekliyim akp benim hakkım olan 100 tl yi vermedi akp ye hakkımı helal etmiyorum oyumu mhp ye verecegim 18 2 Yanıtla
  • sıradan vatandaş: helal olsun darısı diğer asgari ücretle çalışanların başına inşallah 16 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.


Advertisement