Sarıgöl'de İyi Tarım Uygulamaları Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de İyi Tarım Uygulamaları Toplantısı

Sarıgöl\'de İyi Tarım Uygulamaları Toplantısı

Sarıgöl Ziraat Odası öncülüğünde, üzüm üreticilerine yönelik ’İyi Tarım Uygulamaları’ konulu toplantı düzenlendi.

22.07.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Ziraat Odası öncülüğünde, üzüm üreticilerine yönelik 'İyi Tarım Uygulamaları' konulu toplantı düzenlendi.

Sarıgöl Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya Sarıgöl İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, İyi Tarım Uygulamaları Kontrolü Proje İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Aylin Kılıç, Global GAP Türkiye Resmi Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Seda Kızılok, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ile çok sayıda üzüm üreticisi katıldı.

Sarıgöl İlçe Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy yaptığı konuşmada, " Türkiye'de 21 ilde iyi tarım uygulamaları projesi yapılmaktadır. Bu illerin içerisinde de Manisa ilk sıralarda yer almaktadır. Bu sevindiricidir. " dedi. İyi Tarım Uygulamaları Kontrolü Proje İl Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Aylin Kılıç, iyi tarım uygulamalarında Sarıgöl'ün Manisa'ya örnek olacağını belirterek, "Ülkemizde 21 ilde iyi tarım uygulaması yapılmakta olup, Manisa ilimiz bu çalışmalarda ilk sırada yer almaktadır. İyi tarım iyi yapılırsa Sarıgöl'ün adını dünya tanıyacak. İyi tarım uygulaması yapan üreticilerimize 2014 yılından itibaren dekar başına 35 TL olan destek 50 TL'ye çıkarıldı. Devlet bankalarından çiftçilerimizin almış olduğu tarımsal kredilerde yüzde 50 oranında faiz indirimi yapılmaktadır." dedi.

Global GAP Türkiye Resmi Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Seda Kızılok, iyi tarım uygulamaları gönüllülük istemekte olduğunu dile getirerek, "Arazi gereklilikleri adı altında yapılacak on ana başlık bulunmaktadır. Bağ ve bahçelerde yapılması gereken tün çalışmaları önce, insan sağlığı ve çevrenin sağlığı göz önünde olacak. Bu dünya hepimizin ürünleri elde dene kadar çok miktarda tarım ilaçları kullanmaktayız. Bunun insanlara, çevreye verdiği zararları biliyoruz. Bu nedenle iyi tarım uygulamaları üzerinde durmaktayız. Bakınız boş ilaç kutuları yakarak imha etmek için kilidi olan yakma varilleri olacak, ilaç atım makinesi temizledikten sonra artan sıvının temizlenmesi imhası için, çakıl havuzları hazırlanmalı, tuvaletlerde hijyen için kağıt havlu, sıvı ve el sabunları çöp kovaları konulacak, tarım ilaçları hazırlanırken ve atılırken mutlaka eldiven, maske, tulum, filtre takılmalı ayaklarda çizme olamalıdır. İlaçların bulunduğu alanda mutlaka yangın söndürme tüpü olamalı ve ilaçlar raflarda kilitli dolaplarda olmalıdır.İş kazalarına karşı mutlaka ilk yardım dolabı bulunmalıdır.Tarım ilaçlarını taşımak için nakil kutuları olamalıdır.Tarım arazilerinde çöp kutuları bulunmalıdır. Artan tarım ilaçları için ilaç dolapları veya depoları olmaları artan ilaçlar buralarda korunmalıdır.Araziye gelen birisinin rahatlıkla görebilmesi ve bilgi edinebilmesi için arazi tanımlama panoları ve talimat panoları konulmalıdır."diye konuştu.

Toplantının devamında, katılımcılar üzüm üreticilerinin sorularını cevapladılar. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de İyi Tarım Uygulamaları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement