Sarıgöl'de Öğrencilere Deprem Semineri - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Öğrencilere Deprem Semineri

Sarıgöl\'de Öğrencilere Deprem Semineri

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Sarıgöl ekibi tarafından Sarıgöl Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine deprem konusunda seminer verildi.

11.03.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Sarıgöl ekibi tarafından Sarıgöl Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerine deprem konusunda seminer verildi.

Sarıgöl Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen semineri Sarıgöl AKUT ekibi üyesi Murat Ülkü verdi. Öğrencilerin ilgiyle izlediği seminerde Murat Ülkü, slayt ve uygulamalı eğitim sundu. Ülkü, sahneye çağırdığı öğrencilerle deprem anında saklanılacak yerler ve gizlenme sırasında da alınacak duruş biçimlerini gösterdi. Yaklaşık 180 öğrenci ve 7 öğretmenin takip ettiği seminerde konuşan Murat Ülkü, "Yaşanan deprem afetlerinin hatırlanması, alınması gereken önlemlerin unutulmaması amacıyla öğretmen ve öğrencilerimizi bilgilendirdik. Bilindiği gibi yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır ve ülkemizde gerçekleşen depremler neticesinde 110 yılda 87 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Yapmış olduğumuz afet bilinçlendirme çalışmaları ve tatbikatlar neticesinde can kayıpları azalacaktır. Ayrıca AKUT kut gibi karşılıksız yardım için koşan kuruluşlarda yer almak bireylere çok büyük bir armağan veriyor."dedi.

Seminerin sonunda Sarıgöl AKUT ekibi tarafından düzenlenen okullar arası AKUT'u anlatan resim yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine çeşitli hediyeler verildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Öğrencilere Deprem Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement