Sarıgöl Örtüsüyle Rekora Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl Örtüsüyle Rekora Gidiyor

Sarıgöl Örtüsüyle Rekora Gidiyor

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Sarıgöl’ün ekonomisi açısından çok büyük öneme sahip olan sultaniye üzümünün, kanaviçe denen plastik örtü malzemesi ile örtüldüğü bağları yerinde inceledi.

09.08.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Sarıgöl'ün ekonomisi açısından çok büyük öneme sahip olan sultaniye üzümünün, kanaviçe denen plastik örtü malzemesi ile örtüldüğü bağları yerinde inceledi.

İlçede bu yıl üzüm alanlarının yüzde 60'lık kısmı olan 51 bin dekar alanın kanaviçe denen plastik örtü malzemesi ile örtüleceğini ifade eden İl Müdürü Hasan Çebi, "Şu ana kadar yüzde 40'lık kısım yani 34 bin dekarlık alan örtülmüş durumdadır. Kullanılan örtü malzemesi 500 metre uzunluğunda olup, örtülü alanlar hesap edildiğinde ovada bu sene itibari ile yaklaşık 18 milyon metre kanaviçe kullanılmış olacaktır. Bu sistem bağları dolu, yağmur, toz, çiğ ve kırağıdan korumak için uygulanmaktadır. Sarıgöl Ovasına yüksekten bakıldığında, ova beyaza bürünmüş bir şekilde çok güzel bir manzara oluşturmaktadır" dedi.

Sarıgöl'de 192 bin 100 dekarlık tarım alanının 85 bin dekarlık alanında bağcılık yapıldığını ve bunun 80 bin dekarlık alanında sultaniye çekirdeksiz, 5 bin dekarlık alanında ise çekirdekli sofralık yaş üzüm üretimi yapıldığını kaydeden Çebi, "Sarıgöl İlçemizde 2014 üretim yılında herhangi bir doğal afet yaşanmaması halinde üzümde 1 dekar alandan ortalama 4 bin kilogram verim beklenmektedir. 80 bin dekar alanda üretilen 320 bin ton yaş üzümün, 224 bin tonu sofralık, 16 bin tonu alkol ve sumalık, 80 bin tonu ise kurutmalık yaş üzüm olarak değerlendirilmektedir. 80 bin ton kurutmalık yaş üzümden 20 bin ton kuru üzüm elde edilmektedir. 5 bin dekarlık alanda ise 15 bin ton çekirdekli sofralık yaş üzüm üretimi gerçekleşmektedir" dedi.

2014 yılı içerisinde Sarıgöl'de üzümden 300 - 350 milyon civarı gelir elde etmeyi beklediklerini de vurgulayan Çebi, "2014 yılında rekoltedeki artış nedeniyle çekirdeksiz yaş üzüm, sumalık üzüm ve çekirdekli yaş üzümden ortalamanın üzerinde verim beklenmektedir. Önceki yıllarda da olduğu gibi rekoltenin yüksek olması geliri de etkilemektedir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl Örtüsüyle Rekora Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement